Krvoprolići u hramu Jehovinih svjedoka u Hamburgu
Foto: Pexels

Krvoprolići u hramu Jehovinih svjedoka u Hamburgu

Motivi napada zasad su nepoznati.

Nepoznati počinioc ubio je hicima iz vatrenog oružja najmanje sedam, a ranio više osoba u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu.

Hamburška policija napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je ubijeno sedmero ljudi smatra incidentom, objavila je agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore. Policija je kazala da su na licu mjesta našli mrtvu osobu za koju vjeruju da bi mogao biti napadač.

Motivi napada zasad su nepoznati.

Policajci koji su ušli pronašli su ljude koji su “bili ozbiljno povrijeđeni vatrenim oružjem, a neki su bili ubijeni  – rekao je Holgen Vehrein, portparol policije.

– Policajci su čuli i pucanj s gornjeg dijela zgrade te su se popeli na sprat gdje su takođe pronašli jednu osobu. Za sada nemamo indicija da je počinitelj pobjegao – dodao je.

Prethodno je policija pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinioci u bijegu. “Potražite sklonište što je brže moguće”, pisalo je u poruci, prenosi Index.hr.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)