Male tajne najukusnijih prženica
Foto: Pexels

Male tajne najukusnijih prženica

Domaćice su osmislile svoju verziju recepta za svima omiljene prženice.

Prženice su omiljeno i mlađim i starijim generacijama. Lako se i brzo pripremaju, ne oštećuju budžet, ukusne su, a naročito su dobre za doručak. Iako su ukusne kakve god ispale, ukoliko želite da vam se tope u ustima, evo u čemu je stvar.

Domaćice su osmislile svoju verziju recepta za svima omiljene prženice.

U Francukoj se jedu slatke, a kod nas mogu da budu i slatke, ali i slane.

Prženice nije komplikovano napraviti, ali ipak postoje neke cake koje će vam pomoći da one uvijek ispadnu savršeno. Da bi spolja bile hrskave, a iznutra mekane, ne smiju da budu previše masne ili da zagore. Tajna je vrlo jednostavna, bitno je da bajat hljeb isječete kako treba, a da za smjesu koristite pravu mjeru.

Parče hljeba neka bude debljine oko 1,5 cm i, naravno, bitno je da hljeb ne bude svjež.

Za 2 parčeta hljeba potrebno je jedno jaje i 1/4 šoljice mlijeka. Još jedna bitna stvar koju mnogi ne znaju jeste da ih uvijek pržite na ulju, a nikada na istopljenom puteru.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)