“MIŠLJENJE NIJE ZLOČIN” Bilbordi sa snažnom porukom protiv kriminalizacije klevete (FOTO)
Foto: V. Ševčuk

“MIŠLJENJE NIJE ZLOČIN” Bilbordi sa snažnom porukom protiv kriminalizacije klevete (FOTO)

Na bilbordima je izmeđuostalog istaknuto "Mišljenje nije zločin - osuđena zbog statusa na Fejsbuku".

Na autobuskim stajalištima u Banjaluci osvanuli su bilbordi putem kojih se apeluje da se ne usvoji nacrt zakona kojim bi se kriminalizovala kleveta.

Na bilbordima je izmeđuostalog istaknuto “Mišljenje nije zločin – osuđena zbog statusa na Fejsbuku”.

Podsjetimo, u skupštinskoj proceduri će se naći sporni nacrt uprkos protivljenju kompletne medijska zajednica u BiH i brojnih ekoloških i nevladinih organizacija.

Novinari su napustili nekoliko javnih rasprava o ovom nacrtu jer je bilo jasno da se njihov glas ne čuje i da je rasprava organizovana samo, kako kažu, forme radi.

Upravni odbor BH novinara pozivo je cjelokupnu medijsku zajednicu i sve relevantne domaće i međunarodne organizacije da odlučno podignu svoj glas u borbi protiv medijskog mraka koji prijeti Republici Srpskoj.

– Sloboda javnog govora mora biti zaštićena u BiH kako za novinare, tako i za svakog drugog građanina, a na vlastima je odgovornost da ta osnovna prava obezbijede – ovo je jedan od zaključaka nedavne posjete novinara i nevladinih aktivista evropskim institucijama, kako bi im ukazali na štetnost kriminalizacije klevete, koju vlasti Republike Srpske planiraju da uvedu u Krivični zakonik.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)