Na duža putovanja idite rano ujutro ili kasno popodne
Foto: V. Ševčuk

Na duža putovanja idite rano ujutro ili kasno popodne

Na granicama nema dužih čekanja.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se na većini puteva odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a iz Auto-moto saveza Srpske savjetuju vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni, a na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka, od Tunjica do Šargovca, zbog izvođenja radova i biće pušten sutra u ranim jutarnjim časovima.

Vozila se preusmjeravaju na alternativni putni pravac Omarska-Bronzani Majdan-Banjaluka ili Prijedor-Kozarska Dubica-Gradiška-Banjaluka.

Vozila lokalnog stanovništva radi prilaza kućama, javnog prigradskog prevoza putnika kao i vozila hitnih službi će se preusmjeravati na lokalni put Zalužani-Kuljani-Dragočaj.

Povodom održavanja sportsko-humanitarne manifestacije “Trka iz bloka” danas je od 9.00 do 11.00 časova obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Prijedor-granica Republike Srspke/FBiH (Koprivna) i preusmjeren na alternativne pravce.

Na obilaznici oko Bijeljine izvode se radovi na sanaciji puta, pa se saobraćaj odvija usporeno, uz kratkotrajne prekide, a vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri-Republika Srpska/FBiH kod Stare Rijeke za vrijeme prelaska radnih mašina puta, tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Radi izvođenja deminerskih radova do 10. jula biće povremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini u Foči od 7.00 do 17.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminertskih radova do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova dolazi i na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, na lokalitetu Poloj i Liješće.

Saobraćaj se na magistralnom putu Bijeljina-Šepak zbog radova odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu na dionici Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor, saobraćaj odvijati uz izmijenjen režim vožnje do 31. decembra.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji, a saobraćaj preusmjeren na lokalni put.

Radi izvođenja deminerskih radova povremena je obustava saobraćaja do 23. decembra na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci u Derventi od 8.00 do 15.00 časova, sa 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići odvija se otežano jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, a sa u toku su radovi na sanaciji klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U Federaciji BiH večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a tokom noći se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je do 30. septembra otvoren granični prelaz Krstac /putni pravac Gacko-Nikšić/.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)