OBEĆALI JEDNO, URADILI DRUGO Vukomanović: Ko ima pravo na pomoć Vlade, roditelji su zbunjeni? (FOTO)
Foto: D. Rakita

OBEĆALI JEDNO, URADILI DRUGO Vukomanović: Ko ima pravo na pomoć Vlade, roditelji su zbunjeni? (FOTO)

Najavljena pomoć za sve višečlane porodice u kojima je jedan roditelj nezaposlen, ipak se neće odnositi na sve? – upitala je ona.

Najavljena pomoć za sve višečlane porodice u kojima je jedan roditelj nezaposlen, ipak se neće odnositi na sve? – upitala je savjetnica gradonačelnika Banjaluke, Tanja Vukomanović.

Naime, danas je u Službenom glasniku objavljena odluka o pomoći višečlanim porodicama, kako je i obećano ranije, ali se ona ne odnosi na sve porodice, nego je naglešeno da najstarije dijete mora imati do 18 godina. Vukomanović pita da li je u pitanju greška?

– Da li je u pitanju greška ili se pomoć od 750 КM odnosi samo na porodice u kojima je najstarije dijete u dobi do 18 godina? Da li to znači da oni koji imaju četvoro ili osomoro djece, a jedno ima 18 godina nemaju pravo na ovu pomoć? Pitam u ime porodice koja ima 12 djece i jedno ima više od 18 godina, da li to znači da oni nemaju pravo na pomoć? – navodi  ona,

Kaže da ju je kontaktiralo nekoliko roditelja koji su tražili pomoć da se apeluje na izmjenu ove odluke.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0C81adNsDLvQrNy6X8zfXkFkdroZawrS8gr2px1gUNQuU1E6npS9D3PAT2qnsqsggl&id=100083173364153

– Nakon današnje objave u Službenom glasniku nekoliko roditelja mi se javilo sa brojim pitanjima i molbom da uz pomoć javnosti apelujemo da se određeni uslovi izmijene. Iz Valde je najavljeno da će u roku od 60 dana ova pomoć biti zakonski regulisana, nadam se da će uzeti u obzir i ove primjedbe roditelja i odgovoriti im na brojna pitanja koja imaju, jer su članovi III i VIII kontradiktorni – navela je ona.

Podsjećamo, porodicama sa četvoro i više djece u Republici Srpskoj u kojima je jedan roditelj nezaposlen, biće isplaćeno 750 KM, a Vlada RS trebalo bi da u narednim danima precizira kada i na koji način počinje isplata.

Navedeni iznos prvo će biti isplaćen kao jednokratna pomoć ovim porodicama, a u roku od 60 dana i zakonski regulisan kao trajna kategorija mjesečnog primanja.

Predviđeno je to zaključkom koji je sinoć usvojila Narodna skupština RS, a na prijedlog klubova poslanika vladajuće većine.

Međutim, današnja objava u Službenom glasniku, mnoge je zbunila.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)