PLES, PJESMA I FENOMENALNE  AKROBACIJE Počeo još jedan “Trotoart” (FOTO, VIDEO)
Foto: V.Kresojević

PLES, PJESMA I FENOMENALNE AKROBACIJE Počeo još jedan “Trotoart” (FOTO, VIDEO)

Tri dana zabave.

Fenomenalna atmosfera, ples, pjesma, fantastične akrobacije – ovo je samo dio onoga što je obilježilo otvaranje još jednog festivala uličnih svirača i zabavljača „Trotoart“.

Kako je poručio gradonačelnik, Draško Stanivuković – naš grad živi punim plućima.

-Banjaluka dočekuje još jedan svoj festival „Trotorart“ – festival koji volimo. U ova tri dana, naši banjalučani ali i turisti moći će da uživaju u mnogobrojnim akrobacijama, animacijama, predstavama. Večeras će ulice našeg grada biti pune djece, omladine, svih generacija koji će imati priliku da gledaju najbolje umjetnike iz cijelog svijeta – od Urugvaja pa do naših domaćih izvođača – kazao je gradonačelnik.


Poručio je i to kako ovaj festival iz godine u godinu raste, te da je naša Banjaluka i te kako prepoznatljiva zbog različitih događaja koji se dešavaju.

-Sve to nas čini optimističnim i radosnim. Banjaluka počinje da živi s proljeća na ljeto. Imali smo mnoge festivale, prvenstva i drago nam je da iz vikenda u vikend imamo puno događaja. Na tvrđavi Kastel upravo se održava viteški festival „Kastrum“, u toku je i fudbalski kup. Mogu samo da kažem da Banjaluka živi punim plućima. Hvala Gradskom tamburaškom orkestru koji nas podržava, ne samo u ovoj manifestaciji, nego i mnogim drugim. Banjaluka živi i kulturno se razvija, a to je naš motiv i cilj – naglasio je Stanivuković.

U ime Gradskog tamburaškog orkestra, Spomenko Guzijan naglasio je kako je ovo treći po redu „Trotoart“ koji se održava u našem gradu, te da već postaje i jubilarni.

-Nama je velika čast što smo partner Gradu u ovom festivalu. Imamo iskustvo u organizovanju ovakvih i sličnih događaja. Kada je riječ o „Trotoartu“, moram da kažem da je ovo jedan zaista grandiozan, kulturno – turistički događaj. Važno je da se na festivalu prikazuju i profestionalci, ali i amaterski zabavljači.Na sedam pozornica odvijaće se razni dogaćaji – mnoge radionice, imaćemo priliku da vidimo i žive statue, radionice pantomime, slikanja, muzike – istakao je on.

Savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo poručila je kako je riječ o festivalu koji svake godine privuče veliki broj turista u naš grad.

-U ova tri dana predstaviće nam se učesnici iz 15 zemalja. Ove godine imamo i dodatne aktivnosti kao što je iscrtavanje murala, radionice za djecu, strip radionce, a pored umjetnika iz Milana, Italije koji plešu na džinovskim cvjetovima, tu su i „Haos animatori“ koji uvijek uvelese naše sugrađane. Imali smo nekoliko ljudi koji su zvali da pitaju kada je „Trotoart“, kako bi mogli planiraju da za vrijeme ovog festivala ostanu u Banjoj Luci. To nam govori kako dobre projekte radimo – poručila je ona.

Inače, festival „Trotoart“ se održava u periodu od 7. do 9. juna u organizaciji Grada Banjaluke i Gradskog tamburaškog orkestra.

Festival se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Dražva u BiH, Misije OEBS-a u BiH, Europe House i „Nove banke“ a.d.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)