Proizvodi Krajiške kuće prezentovani u Beču
Foto: Centar za razvoj poljoprivrede i sela

Proizvodi Krajiške kuće prezentovani u Beču

Brendirane police Krajiške kuće mogle bi se naći i u poslovnicama poznatog austrijskog lanca „Špar“.

Krajiška kuća i Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka učestvovali su na Austrijsko-srpskom privrednom forumu, koji je tokom protekle sedmice održan u Beču.

Na ovom događaju, koji je okupio brojne austrijske i srpske predstavnike, zvaničnike i privrednike, članove diplomatskog kora, predstavnike srpskih klubova i udruženja, kao i druge ugledne zvanice, posjetioci su imali priliku i pogledati promotivni video Krajiške kuće.

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, ukusne i autentične krajiške delicije su već na prvi pogled oduševile prisutne i zaintersovane potencijalne poslovne partnere.

Osim što je Forum bio prilika za prezentaciju krajiških domaćih poljoprivrednih proizvoda, održan je i sastanak sa rukovodstvom Predstavništva Republike Srpske, tokom kojeg je razgovarano o mogućnostima uvezivanja poljoprivrednih proizvođača sa područja krajiške regije sa austrijskim trgovačkim lancima.

Takođe, na ovom sastanku je postignut dogovor oko izrade brendiranih polica Krajiške kuće u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Austriji, koje godišnje posjeti veliki broj austrijskih i srpskih predstavnika, kompanija i udruženja.

Brendirane police Krajiške kuće mogle bi se naći i u poslovnicama poznatog austrijskog lanca „Špar“ sa kojima su predstavnici Centra za razvoj poljoprivrede i sela takođe održali sastanak tokom boravka u Austriji.

-Tokom sastanka sa predstavnicima trgovačkog lanca „Špar“ dogovoreni su prvi koraci ka plasiranju proizvoda domaćih proizvoda iz Krajiške kuće na austrijsko tržište – navodi se u saopštenju Centra.

Kako su kazali, postavljanjem brendiranih polica Krajiške kuće u jednom od najvećih evropskih trgovačkih lanaca “Špar” domaći poljoprivredni proizvođači bi dobili novo tržište za plasman proizvoda sa svojih gazdinstava, a time i priliku za proširenje sopstvenih proizvodnih kapaciteta i uposlenje novih radnika na svojim gazdinstvima.

-Austrijsko-srpski forum je jedinstvena prilika za sklapanje novih poslovnih kontakata i otvaranja različitih mogućnosti plasmana srpskih roba na austrijsko tržište, te za male poljoprivredne proizvođače iz Republike Srpske ovo predstavlja veliku podršku za promociju i plasman njihovih proizvoda – zaključili su oni.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)