Radnici ŠG Oštrelj-Drinić kažu za BLink: Nećemo Zorana Popovića za direktora!
Foto: Ustupljena fotografija

Radnici ŠG Oštrelj-Drinić kažu za BLink: Nećemo Zorana Popovića za direktora!

- Mi imamo direktora, ne trebaju nam uhljebi. Iza nas ne stoji ne stoji niko. Svojim tjelima ćemo braniti ono što nas hrani hljebom - poručuju radnici.

Skoro svi radnici Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” su uz trenutnog direktora Sretena Stankovića i ne žele da im novi direktor bude Zoran Popović niti bilo ko van njihove zajednice.

– Radnici su se samostalno i samoinicijativno organizovali u cilju podrške našem direktoru. Jednostavno ne podržavamo smjenu čovjeka koji je naše preduzeće podigao nakon godina nebrige. On je naš, lokalni čovjek, ljubitelj prirode – kaže za portal BLink Dragan Stoisavljević, jedan od radnika ŠG “Oštrelj-Drinić”.

Slaven Gojković, generalni direktor “Šuma Republike Srpske” je juče izjavio da je razgog Stankovićeve smjene negativno poslovanje ovog gazdinstva.

Radnici ŠG oštro demantuju ove tvrdnje rukovodstva “Šuma Srpske”.

– Unazad dvije godine ostvareni su dobri rezultati. Tako je 2021.godina zavrena sa pozitivnim bilansom, a za 2022.godinu je plan ispunjen 100% ali smo imali nedovoljne količine oblovine za sječu a na sve je uticala i cijena goriva koja je, kao što svi znamo, drastično povećana u tok godini zbog globalnih dešavanja. Dugovanja o kojima govore iz rukovodstva “Šuma Srpske” su dugovanja koja su ostavili prethodni direktori i rukovodeće garniture – kaže za portal BLink Stoisavljević.

Oni naglašavaju i da njihova borba nije stranačka jer je i Sretenović, poput Popovića član SNSD-a.

Čak 215 od ukupno zaposlena 222 radnika ŠG “Oštrelj-Drinić” su potpisala podršku aktuelnom direktoru Sretenu Stankoviću, što dovoljno, kako kažu, govori o stepenu podrške.

Nezadovoljni radnici poručuju vlastima Srpske i liderima SNSD-a da je ovo gazdinstvo žila kucavica Zapadne Krajine, kao i da od njega na ovom povratničkoj teritoriji živi preko 1500 ljudi.

Radnici ŠG “Oštrelj-Drinić” poručuju SNSD-u i “Šumama Srpske” da treba htno da ponište odluku o imenovanju Zorana Popovića na mjesto direktora ovog gazdinstva.

– Mi imamo direktora, ne trebaju nam uhljebi. Iza nas ne stoji nikakva sindikalna organizacija, niti bilo ko od rukovodstva. Svojim tjelima ćemo braniti ono što nas hrani hljebom, naši očevi su dali život u ratu za ovo i ovu državu – poručuju nezadovoljni radnici.

Komisija koja bi trebala novog direktora da uvede u dužnost će sutra 17.februara, prema najavama, doći u prostorije ŠG “Oštrelj-Drinić”, a radnici su poručili da će svojim tijelima, ako treba, spriječiti promjenu direktora.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (3)
 • comment-avatar

  […] ipak nije izabran, jer je postao v.d direktor ŠG “Oštrelj-Drinić”, a umjesto Popovića, došlo je novo ime, a to je novi odbornik SNSD Ljubo […]

 • comment-avatar
  Marko 1 godina

  Dajte tog Popovica u Klekovacu Istocni Drvar takav kakav je posteniji je bar malo od ovi potockih direktora.

 • comment-avatar

  Dajte tog Popovica u Klekovacu Istocni Drvar takav kakav je posteniji je bar malo od ovih potockih direktora