Samsung Galaxy S23 Ultra – Ovo su novi neočekivani detalji

Samsung Galaxy S23 Ultra – Ovo su novi neočekivani detalji

Glavna nadogradnja na polju kamera kod Galaxy S23 Ultra mogla bi stići u vidu novog glavnog senzor kamere.

Samsungov trenutni fokus je na sklopivim pametnim telefonima i južnokorejska kompanija će sljedećeg mjeseca održati drugi Galaxy Unpacked događaj ove godine. Nakon toga će krenuti završne pripreme za One UI 5.0, a početkom sljedeće godine stići će Galaxy S23 serija. Sada stižu neke informacije o najjačem modelu iz ove serije.

Krajem prošlog mjeseca pojavila se informacija da će Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23+ stići sa istim telefoto senzorom od 10 MP, koji se nalazi na prethodnicima. Vjerovatno će senzor stići sa podrškom za 3x zumiranje. Tada nisu bile poznate informacije o telefoto senzoru na Galaxy S23 Ultra modelu, ali sada se pojavljuju i te informacije.

Naime, čini se da će i Galaxy S23 Ultra zadržati isti telefoto senzor kojega ima prethodnik, Galaxy S22 Ultra, prenosi Galaxy Club, što je možda malo i neočekivano, jer se očekivalo da Samsung poboljša ovaj senzor. Samsung Galaxy S22 Ultra posjeduje telefoto senzor od 10 MP sa 10x povećanjem i navodno će on biti implementiran i na Galaxy S23 Ultra.

Naravno, to ne znači da neće ostati mjesta za poboljšanje kvaliteta fotografije, što je očekivati da Samsung riješi putem softvera.

S druge strane, ne pojavljuju se informacije o drugom telefoto senzoru na ovom telefonu, te nije jasno hoće li i on ostati identičan onom na prethodniku ili ćemo na tom polju dobiti poboljšanja. Podsjetit ćemo da Samsung koristi drugu telefoto kameru od 10 MP sa 3x povećanjem na već dvije generacije Ultra telefona, pa nas ne bi iznenadilo da dođe do promjene po tom pitanju.

Nagađa se da će novi seznor glavne kamere biti HP1 200 MP senzor. Ipak, do predstavljanja Galaxy S23 serije ostalo je mnogo vremena, te su sve ove informacije trenutno poprilično nesigurne.

Bajtbox

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)