“Sjajna odluka Banjaluke” Evo šta oboljelima od dijabetesa znače besplatni senzori
Foto: Pexels

“Sjajna odluka Banjaluke” Evo šta oboljelima od dijabetesa znače besplatni senzori

"Za život sa manje boli"

Banjaluka je nedavno dobila još jednu besplatnu uslugu, ovaj put riječ je pomoći ljudima koji boluju od dijbetesa tipa 1.

Tačnije radi se o dodjeli novčanih sredstava za pomoć u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tip 1.

Od prošle sedmice svako može da podnese zahtjev za dodjelu sredstava za nabavku senzora za kontinuirano mjerenje glukoze.

Iz Udruženja osoba oboljelih od dijabetesa u Republici Srpskoj „DIABETNo1 kažu da im ova pomoć mnogo znači.

– Ovo je velika pomoć i podrška za omladinu  i trudnice koje boluju od dijabetesa tip 1, a imaju prebivalište u Banjaluci, oni već danas mogu podnijeti zahtjev za finansijsku pomoć za kupovinu senzora. Danas na ovo pravo imaju mladi do 26 godina i trudnice zbog čega smo malo je reći presrećni, ali iskreno se nadamo da će se ova granica što prije ukinuti i da će podršku dobiti svi koji boluju od dijabetesa tip 1. – rekla je za Blink Jelena Škrbić Radić, predsjednica “Udruženja osoba oboljelih od dijabetesa u Republici Srpskoj „DIABETNo1”.

Kako kaže Radićeva senzori itekako olakšavaju svakodnevnicu.

– Bez senzora  je život osobe koja živi sa dijabetesom tip 1 veoma komplikovan i bolan, mogla bih slobodno reći u današnje vrijeme je “must have” imati senzor da bi imali dobru kontrolu bolesti i na taj način izbjegli sve teške komplikacije koje nosi ova bolest.

Hvala Banjaluci, hvala za ovu sjajnu odluku, vjerujem da će se broj gradova u Republici Srpskoj, koji pružaju ovu  podršku svakim danom povećati, te da će svi imati priliku na “Život sa manje boli” – ističe Škrbićeva.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)