STANJE NA PUTEVIMA Radovi usporavaju saobraćaj
Foto: V. Ševčuk

STANJE NA PUTEVIMA Radovi usporavaju saobraćaj

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radovi na više putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH usporavaju saobraćaj, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje u dnevnom terminu obustavljen je saobraćaj od Nevesinja do entitetske granice. Vozila se preusmjeravaju na alternativne putne pravce Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Usporeno, zbog radova, vozi se na dionici auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja na petlji Johovac, te na putevima Banjaluka-Srpske Toplice, Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Teslić-Podjezera (entitetska granica), u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-LJubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Radi se i na putevima Stari Majdan-Banjaluka, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Deminerski radovi izvode se na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 8 do 15 časova.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret kreće se putnim pravcima granični prelaz Deleuša-Bileća-Trnovo-Bogatići, Karuše-Doboj-Laktaši-Srbac, Bijeljina-granični prelaz Rača, Hrgovi/Blaževac-Lončari-granični prelaz Lepnica, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, granični prelaz Caparde-Karuše i granični prelaz Ledenice-Crkvina-granični prelaz.

U FBiH je na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Obustave saobraćaja su i na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj u periodima 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15 časova. Za vrijeme obustave moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 8.30 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca “Arizona”. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izgradnje obilaznice saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Radovi se izvode i u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim časovima od 22.00 do 7.00 časova, pa se saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjenično.

Sporije, zbog radova, vozi se i na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)