Teška situacija u BK Slavija, održan protest, trener i igrači od danas bojkotuju sve aktivnosti FOTO
Foto: D. Rakita

Teška situacija u BK Slavija, održan protest, trener i igrači od danas bojkotuju sve aktivnosti FOTO

Račun kluba je blokiran već pet godina, svlačionice u klubu su bez tople vode, a krov u dvorani odavno prokišnjava

Ključ u bravu BK Slavija do daljeg, uslijediće protesti na svakih sedam dana dok se ne riješi katastrofalno stanje u ovom sportskom velikanu, poruka je sa večerašnjeg protesta održanom u dvorištu kluba.

Iz kluba poručuju da je račun kluba je blokiran već pet godina i time pogodan za razne manipulacije sa novcem, kao i da su svlačionice u klubu bez tople vode, a i krov u dvorani odavno prokišnjava.

Odlasci na takmičenja se finansiraju kroz donacije prijatelja kluba bez ikakve pomoći upravnog odbora, dok, kako trener i igrači kluba ističu, sekretar kluba prikuplja novac od izmišljenog parkinga bez evidencije priliva novca.

[foogallery id=”7418”]

Sa protesta poručuju da je juče je održana skupština na kojoj nije došlo ni do kakvih značajnih promjena u strukturi kluba, tako da trener Vladan Klajić ali i svi bokseri od danas bojkotuju sve aktivnosti kluba.

Kolika je nebriga ljudi koji vode klub ali vlasti u Srpskoj, najbolje pokazuje to, ističe Kljajić, što je veliki uspjeh sa nedavno održanog EP i osvajanje bronze od strane Njegoša Bubnjevića (2007.godište) u kategoriji do 66 kilograma prošao apsolutno nezapaženo.

– Slavija je došla do dna, niže od ovoga ne može. Bokseri, treneri kao i veterani našeg kluba imaju samo dva zahtjeva , odnosno tražimo izbor nove skupštine i smjenu upravnog odbora. Svakih sedam dana ćemo se na ovom mjestu okupljati dok god se ne ispune naši zahtjevi – rekao je Kljajić okupljenima pred BK Slavija.

I pored svih nevolja, BK Slavija je u BiH napravila najbolje rezultae od svih klubova.

– Mi jedini imamo medalju sa Evropskog prvenstva. Njegoš nikakvu nagradu nije dobio ni od koga, niko ga nije ugostio niti su ga mediji ispratili. Upravni odbor je katastrofalno vodili ovaj klub, mi smo zimus trenirali na 3 stepena, mi smo se smrzavali u klubu. Tople vode nema tri godine, djeca se nemaju čime okupati, a o toalet papiru i sapunu da i ne govorim – ogorčen je Kljajić

Slavija je sportski velikan Banjaluke ali i bivše Jugoslavije, Anton Josipović je kao član kao ovog kluba osvojio i zlatnu olimpijsku medalju na OI u Los Anđelesu.

Kljajić ističe da je po starom statutu kluba istekao mandat skupštine kluba ali da je statut izmjenjen i mandat skupštini sa četiri produžen na pet godina. Sada je na čelu kluba Zoran Milaković, čijim su radom trener i igrači nezadovoljni, pogotovo jer je Milaković ranije bio član uprave kluba.

Današenjem skupu prisustvovali su i Saša Lazić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, kao i Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku.

Prije par godina su obnovu kluba obećali i Nebojša Radmanović i Željka Cvijanović, ali je sve ostalo na riječima.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)