U Kantonu Sarajevo tgovci i ugostitelji na meti lažnih inspektora
Foto: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove SA

U Kantonu Sarajevo tgovci i ugostitelji na meti lažnih inspektora

Pokušavaju iznuditi novac.

Trgovci i ugostitelji u Kantonu Sarajevo na meti su lažnih inspektora koji im nastoje iznuditi novac. O ovim događajima se oglasila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, kojoj se u toku posljednjih mjesec obratilo više privrednih subjekata.

Inspekcija je ukazala na važne elemente inspekcijskog nadzora propisane Zakonom o inspekcijama KS, a pomoću kojih je moguće identifikovati službeno lice:

Inspektor ima iskaznicu i značku kojom dokazuje svoje službeno svojstvo, identitet i ovlaštenja predviđena zakonom, a koju je dužan nositi pri vršenju inspekcijskog nadzora,

-Još jednom skrećemo pažnju svim privrednim subjektima u Kantonu Sarajevo da svaku sumnju na lažno predstavljanje službenih lica odmah trebaju prijaviti nadležnim policijskim upravama ili informaciju o tome dostaviti Kantonalnoj upravi, koja će o svim dobijenim saznanjima upoznati nadležne organe, kao što će biti učinjeno i sa do sada prikupljenim podacima sa terena – naveli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, prenosi Klix.

Napominju da je lažno predstavljanje, odnosno neovlašteno nošenje oznake službene ili vojne osobe, krivično djelo za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do jedne godine.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)