” U POLITICI NEMA BESPLATNOG RUČKA” Vukanović o Dodiku, Trivićevoj i strancima u BIH
Foto: V. Ševčuk

” U POLITICI NEMA BESPLATNOG RUČKA” Vukanović o Dodiku, Trivićevoj i strancima u BIH

Kada je riječ o Miloradu Dodiku, Vukanović je kazao da je ključna stvar u “strancima i visokom predstavniku”.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović sinoć je u emisiji Pressing telefvizije N1 komentarisao političku situaciju u BiH.

– Nijedna tiranija i jendoumlje nije moglo biti do kraja vijeka. Ja se nadam da će ovi naši tirani koji vladaju decenijama poslovicom “zavadi pa vladaj” doživjeti sudbinu koju su nedavno doživjeli Đukanović i Izetbetgovi – izjavio je Vukanović.

Kada je riječ o Miloradu Dodiku, Vukanović je kazao da je ključna stvar u “strancima i visokom predstavniku”.

-Ključna stvar je u strancima koji ga drže na vlasti i u Šmitu koji ne želi da donese odluku uprkos brojnim zloupotrebama. Stranci ne žele da ga sklone, ne žele da se zaustavi zloupotreba izbornog procesa. Čović kad nije slušao on je uhapšen i sklonjen sa vlasti – kazao je Vukanović.

Čime je Dodik ucjenjen?

– Čovjek koji toliko dugo vlada i koji je ogrizao u kriminalu. Pogledajte samo teniske terene gdje mu kćerka prodaje kokice da zarađuju. Poltroni oko njega se dive koliko ima bogatstva, ta sva klika oko njega je korupcionaška. SNSD djeluje po principu Kosa Nostre. Kao što je Toto Rina bio, tako se i njemu ne proturiječi – kaže Vukanović

Vukanović kaže da je najporaznije to što je dobar dio njegovog novca “iznesen u Rusiju”.

– Najporaznije je što je dobar dio novca iznesen u inostranstvo. U Rusiju. Koliko je izvukao iz naftne industrije, svugdje u svijetu posluje pozitivno, osim u RS negativno gdje bilježi gubitke preko milijardu. Dobar dio drži na imanju u kešu. Ima dobar dio u nekretninama. Bog zna koliko njegova porodica ima stanova, dobar dio u Srbiji, a vjerovatno najveći dio ima po nekim off-shore kompanijama. Vjerujem da je dobar dio novca oprao zadužujući RS. Nikad nismo dobili odgovor iz Londona ko je kupio obveznice iz RS – rekao je Vukanović-

Kazao je da je ponosan na sebe jer je u izbore uložio nula maraka za razliku od drugih.

– Biti slobodan je neprocjenjivo. Da je meni Vučić nekada nešto pravio ili pomogao, u politici nema besplatnog ručka. Gospođi Trivić je napravio stranku. Vi morate shvatiti da je rijetko ko slobodan i da ne zavisi od struktura i centara moći – kaže Vukanović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)