UČINI DOBRO DJELO I NAUČI KUVATI “Kuhinjica” se uključila u akciju za Sergeja Stupara (FOTO)
Foto: Ustupljene fotografije

UČINI DOBRO DJELO I NAUČI KUVATI “Kuhinjica” se uključila u akciju za Sergeja Stupara (FOTO)

Bilo bi glupo da organizujemo koncert jer ne znamo pjevati, ali evo znamo kuvati pa je to naš mali doprinos - rekli su iz "Kuhinjice".

U akciju sa sakupljanje pomoći za liječenje mladog Banjalučanina Sergeja Stupara uključila se i škola kuvanja “Kuhinjica” iz Banjaluke, a vaš ulaz na kurs je uplatnica na račun mladićeve majke Svjetlane.

Kursevi kuvanja u “Kuhinjici” su uvijek popunjeni do zadnjeg mjesta, a direktorica Zorica Đukć je ovaj put odlučila da učini humano djelo i da kurs kuvanja organizuje tako što će se kotizacije za radionicu uplate na račun Svjetlane Stupar, majke mladog Sergeja koji je mjesecima u komi i potrebno je da liječenje nastavi u Moskvi.

– Svako bi se trebao boriti sa oružjem koje posjeduje. Prvo i najjače je ljubav, a tek onda način i rasploživa sredstva. Decenijama smo svojim aktivnostima dokazali da ljubavi imamo, način je ono čime se bavimo a to je – kuvanje, a sredstava uvijek ima ako ima ljubavi. Bilo bi glupo da organizujemo koncert jer ne znamo pjevati, ali evo znamo kuvati pa je to naš mali doprinos – rekla je Đukićeva za BLink.

Prva radionica će se održati u utorak 14. maja u 18 časova, a vaše je da ponesete dobru volji i uplatnicu za Segeja, a u “Kuhinjici” vas kao i uvijek čekaju vrhunski Chefovi kuhinje i najukusniji specijaliteti koje ćete kasnije i sami spremati.

Ističu da je broj mjesta ograničen, a da chef Dragan Šljivić polaznike ove radionice uči da prave CANELONI – punjene raguom od piletine/sosom od šampinjona i tartufa/grantirani i RAVIOLE – punjene rikota sirom sa kremom od mladog špinata.

Nakon što je objavila ovu humanu priču, Zorica nam je rekla da su se i mnogi drugi Chefovi iz Banjaluke javili da besplatno drže radionice u ovu svrhu, te najavila da će ih biti još.

– Mjesta za prvi kurs sa Chefom Draganom Šljivićem su već popunjena. Međutim čim smo pustili objavu javili su se i drugi Chefovi koji su takođe htjeli da daju svoj doprinos i da besplatno kuvaju za Sergeja. Tako nam se javio Chef Boris Krečar (Hotel Meriot) i ponudio da u srijedu kuva dvije vrste rižota – Sa bifetkom i rižoto sa povrćem i piletinom. Tako da sada za srijedu imamo novih 14 otvorenih mjesta. Za kraj sedmice poslastica – Chef Stefan Ilić (Atelje 51) sprema svoje savršene kolače, ovaj put moći ćete naučiti kako se sprema potpuno savršen cheesecake. Svaki kurs je organizovan na istom principu – uplatite za Sergeja a sa uplatnicom dođete na kurs da učimo, družimo se i dobro zabavimo – istakla je Đukićeva.

Zahvalila se svima koji su se prijavili i koji će se tek prijaviti.

– Lijepo je znati da još uvijek ima dobrote i ljubavi među ljudima – zaključila je ona.

Svoj dolazak možete da prijavite u inbox na Instagram nalogu Kuhinjice ili na broj telefona 065 938 298.

Cijena radionice je 100 KM, prijavite se i umjesto na račun Kuhinjice, svoje kotizacije za radionicu kuvanja ovaj put uplatite na:

Svjetlana Stupar, adresa dr Slavka Pišteljića broj 33, Slatina
Raiffeisen bank:1613000045479669
NLB Banka: 5710100000072523

Takođe, pozivom na broj 1413 donirate 1 KM za sakupljanje novca za odlazak Sergeja u Moskvu.

 

 

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)