ZA ČAS POSLA Napravite sočni kolač od jabuka
Foto: pexels

ZA ČAS POSLA Napravite sočni kolač od jabuka

Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna rerna, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke.

Ovaj sočan biskvit s jabukama ima nekoliko prednosti. Osim toga što je zaista ukusan, priprema je kratka i neće te čekati hrpa prljavog posuđa.

Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna rerna, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke.

Nakon brzog miksanja, samo ga trebaš ubaciti u rernu te pričekati da se ispeče i ohladi.

Sastojci:

120 g glatkog brašna

1 kašikica praška za pecivo

malo soli

120 g maslaca

150 g šećera

2 velika jaja

1 kašikica ekstrakta vanilije

3 kašike ruma

2 slatke jabuke

Priprema:

Operi, oguli i nareži jabuku na kockice. Zagrij rernu na 180 stepeni. Kalup za tortu promjera 24 cm premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje.

Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj.

Suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo i so, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom kašikom, a na kraju dodaj i jabuke.

Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu kašiku. Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen.

Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš vaditi iz kalupa. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)