Artan Lili za BLink: Sa naših koncerata svi odlaze kući punog srca (FOTO, VIDEO)
Foto: V. Ševčuk

Artan Lili za BLink: Sa naših koncerata svi odlaze kući punog srca (FOTO, VIDEO)

Bend dolazi u grad na Vrbasu u sklopu svoje turneje povodom 10 godina postojanja grupe, a posljednji put su se družili sa banjalučkom publikom prije dvije godine. 

Poznati muzički sastav “Artan Lili” najavio je koncert u Klubu studenata KSB u Banjaluci koji će se održati u subotu 25. novembra.

U razgovoru za BLink vođa grupe Bojan Slačala poručuje da su presrećni što je u sklopu turneje na red došla i Banjaluka te da spremaju pregršt novih stvari ali i dobro poznatu selekciju provjerenih hitova. 

Najavljen je vaš koncert u Banjaluci. Šta donosite našoj publici koja s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup?

SLAČALA: Trenutno se nalazimo na turneji povodom 10 godina benda i gde god da sviramo koncerti su rasprodati, tako da nam je srce puno. Uz standardni celovečernji repertoar grupe biće to probrana selekcija proverenih hitova kao i sve nove pesme koje smo nedavno izbacili. Uglavnom biće ludo, kao i uvek kad su naši nastupi u pitanju.

Kakva ste do sada imali iskustva sa banjalučkom publikom, i kako generalno ostvarujete komunikaciju sa publikom tokom nastupa?

SLAČALA: Dosta smo puta svirali u Banjaluci i pamtimo neke sjajne nastupe u raznim otvorenim i zatvorenim prostorima. Naši koncerti su koncipirani tako da lagano krenemo da se krčkamo sa publikom, koja polako krene da se stapa sa našim gruvom, da bi na kraju zajedno doživeli vrhunac i ekstatično iskustvo. Mislim da na kraju svi odlaze kući punog srca, što je i poenta ovoga što mi radimo, a što se zove rokenrol.

Vaš bend postoji na sceni više od 10 godina. Ako biste vratili vrijeme unazad, da li postoji nešto što biste rado promijenili?

SLAČALA: Ne bih menjao ništa – to su naša istorija, put, misija i sudbina!

Da li je bendu danas lakše doći do publike i koncerata u odnosu na period kad ste počeli karijeru?

SLAČALA: Lakše je sada nakon tih 10 godina, ali taj put etabliranja na sceni i dalje traje. Svakako je lakše, lepše i ugodnije – što je dobro jer ovo nije lak posao koliko god lak izgledao sa strane. Jer da bismo se bavili njim morali smo se još davno odreći mnogih stvari u životu. Ali to je naš usud, naša pasija, pa sve ide kako treba.

U jednom intervjuu ste rekli da ste prelomili i odlučili da živite od rokenrola. Šta biste savjetovali mladim bendovima koji žele da se odvaže na isti korak?

SLAČALA: Da veruju u sebe i u to što rade. Da pronađu svoj put i svoj način i da istraju u tome. Tek tada sve dođe na svoje!

Radili ste fantastičnu pjesmu sa Canetom iz “Partibrejkersa” bila je tu i saradnja sa Nikolom Vranjkovićem. Kako “Artan Lili” dolazi do ovih saradnji i da li je možda u planu još neka?

SLAČALA: Mi trenutno promovišemo najnoviji singl-spot “Hardkor i pank” nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem iz grupe Bjesovi, a u pripremi je i još jedan novi, međutim, neću otkrivati o kome se radi. To su sve pesme nastale u mračnom periodu korone i sve te pesme su bile za nas vid udruživanja i ličnog osnaživanja ekipe sa scene sa porukom – Tu smo, živi smo, ne damo se i mislimo na vas! Mislim da se to i jasno čuje u reakciji publike na koncertima, koja jedva čeka da izvedemo neku od ovih novih pesama.

Šta poručujete publici koja se sprema za vaš nastup u KSB-u?

SLAČALA: Ulaznica još ima putem sajta gigstix.ba, pa požurite i nabavite svoje na vreme. Napravićemo rođendansku žurku za pamćenje. Čekamo vas u subotu 25.11.2023. u KSB-u. Dobrodošli!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)