AUDIO-VIZUELNI CENTAR RS Proslavljeni reditelj vodiće scenarističku radionicu
Foto: D. Rakita

AUDIO-VIZUELNI CENTAR RS Proslavljeni reditelj vodiće scenarističku radionicu

Zainteresovani mogu do 25. septembra poslati sinopsis scenarija.

Audio-vizuelni centar Republike Srpske organizuje od 27. do 29. septembra u prostorijama ovog centra scenarističku radionicu, koju će voditi proslavljeni srpski scenarista i reditelj Đorđe Milosavljević.

– U okviru radionice biće održan master klas na temu “O strukturi filmskog scenarija” i konsultacije jedan na jedan sa autorima. Zainteresovani autori trebaju na adresu centra do 25. septembra da pošalju sinopsis scenarija, autorsku eksplikaciju i profesionalnu biografiju, rekla je v.d.direktora ovog centra Anja Ilić.

Pojasnila je da je scenaristička radionica samo jedna u nizu radionica koje Centar organizuje sa ciljem podrške domaćim autorima da uspješno razviju ideju i pretoče je u kvalitetan filmski scenario kako bi imali materijal sa kojim mogu da apliciraju na javne konkurse za finansiranje razvoja scenarija, odnosno sufinansiranje razvoja projekta i sufinansiranje proizvodnje filmova, koje raspisuje ovaj centar, prenosi Banjaluka.net.

Podsjetila je da su do 4. oktobra otvoreni javni konkursi za sufinansiranje proizvodnje kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova, kao i konkurs za finansiranje razvoja scenarija na nacionalnu temu.

Đorđe Milosavljević je proslavljeni srpski scenarista, dramaturg, reditelj, univerzitetski profesor i kritičar. Kao scenarista debitovao je dugometražnim omnibusom “Paket aranžman” iz 1995. godine, a diplomirao sa scenarijem za film “Tri palme za dve bitange i ribicu” koji je bio najgledaniji bioskopski hit u SRЈ 1998. godine.

Potpisao je scenarije za filmove poput: “Nebeska udica”, “Točkovi”, “Apsolutnih sto”, “Nataša”, “Ringeraja”, “Јesen stiže dunjo moja”, serije poput “Sva ta ravnica”, “Јagodići”, “Koreni”, “Preživeti Beograd”.

Kao reditelj debitovao je 1999. sa ostvarenjem “Točkovi”, a kasnije potpisuje režiji još dva naslova – “Mehanizam” i “Ringeraja”.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)