KECELJA VS ODIJELO Kako izgleda nedjelja političkih protivnika u Banjaluci
Foto: Blink

KECELJA VS ODIJELO Kako izgleda nedjelja političkih protivnika u Banjaluci

Koji više odgovara Banjaluci?

Do lokalnih izbora ostalo je još godina dana, ali je tempo političara kao u jeku predizborne kampanje.

Izbori daleko, a nedjelje već burne. Da nema odmora ni vikendom, uvjerili smo se juče, i to na primjeru Banjaluke i ljutih protivnika gradonačelnika Draška Stanivukovića i direktora UKC RS, Vlade Đajića.

Iako su potpuno suprotni, obojica su veoma aktivni i možemo ih vidjeti na brojnim događajima, doduše u potpuno drugačijim izdanjima.

Đajić se fokusirao na zabavu, koncerte, kotlićijade, krajiške večeri i slično, dok je Stanivuković konstatntno na terenu, obilazeći radove po gradu, ali odlazi na parastose, molitve, a često ga možemo vidjeti i u manastirima.

Slično je bilo i juče. Vlado Đajić juče je organizovao kotlićijadu i koncert, a snimci i fotografije sa ovog događaja još uvijek se šire internetom. Đajić je kuvao, pjevao, plesao, zabavljao se sa građanima, čak do te mjere da je po mnogima prelazilo granicu pristojnog.

S druge strane i Stanivuković je dan proveo, kako to političari vole reći, sa narodom.

On je prisustvovao odavanju počasti pripadnicima 16. krajiške motorizovane brigade u Mašićima kod Gradiške, gdje se, bar ako je suditi po govoru koji je držao, bavio nacionalnim pitanjima Republike Srpske.

Đajić je pjevao sa Radom Manojlović, Stanivuković govorio o ugroženosti Republike Srpske; Đajić je nedjelju proveo u kecelji, Stanivuković u odijelu…

Istina, stigao je gradonačelnik obići i nekoilo sportskih takmičenja, stigao se i presvući u opušteniju varijantu, stigao je ove nedjelje biti i mimo odjela.

Razlika je u tome što je Vlado Đajić manje na svom radnom mjestu od Stanivukovića, ali im se svakodnevne aktivnostni ne mogu osporiti.

Očigledno je da su ova dva političara odabrali dvije suprotne metode dolaska do birača, pitanje je koja je Banjalučanima bliža?

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)