Dodajte jedan sastojak u mljeveno meso i biće ukusno i sočno
Foto: Pexels

Dodajte jedan sastojak u mljeveno meso i biće ukusno i sočno

Da li ste već probali ovaj trik?

Iako priprema jela od mljevenog mesa djeluje kako veoma jednostavan zadatak, često se dešava da na kraju ima gumenast ukus i nimalo primamljivu boju.

Zato se poslužite trikom.

Potrebno je da u njega samo dodate malo sode bikarbone.

Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lijepu boju i neće pustiti puno vode.

Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umiješate u sirovo mljeveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) prije pripreme.

Na taj način meso će imati lijepu boju, a takođe će izostati gumenasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time spriječava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)