Enis Bešlagić poklanja ulaznice djeci koja su protestovala protiv segregacije

Enis Bešlagić poklanja ulaznice djeci koja su protestovala protiv segregacije

Za njegovu predstavu u Jajcu.

Enis Bešlagić jedan on najpoznatijih glumaca filmske scene Bosne i Hercegovine, ali i regije na društvenoj mreži Instagram objavio je da su ga oduševila djeca koja su organizovala u Jajcu proteste protiv segregacije i “Dvije škole pod istim krovom”.

Kako je napisao želi pokloniti ulaznice za njegovu predstavu “Da sam ja neko” koja će biti održana 13.juna u Jajcu u 20 časova.

-Ako neko ima kontakt ili neko ime i prezime neka pošalje da mogu upisati imena i pozvati na predstavu ‘Da sam ja neko’  – naveo je Bešlagić i svoje pratioce zamolio da mu pišu u komentare.

Podsjećamo, učenici iz Jajca su još 2016.godine organizovali proteste ptotiv modela “dvije škole pod jednim krovom”, u kojima su djeca unutar jedne obrazovne ustanove razdvojena prema nacionalnoj pripadnosti da pohađaju različite nastavne planove.

Učenici iz Jajca su tokom prethodnih godina protestovali protiv odluka Vlade Srednjobosanskog kantona da podijeli srednje škole u Jajcu te je pod velikim pritiskom javnosti, OEBS-a i stranih ambasada Ministarstvo obrazovanja ovog kantona spornu odluku povuklo sredinom 2017. godine, prenose Nezavisne.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)