Gorica Dodik: Zbog američkih sankcija dostavljač hrane prekinuo saradnju

Gorica Dodik: Zbog američkih sankcija dostavljač hrane prekinuo saradnju

Ranije je rekla da joj ništa ne znači što su sankcije uvedene.

Ćerka predsjednika RS Milorada Dodika, Gorica, objavila je da je, zbog američkih sankcija, poznati dostavljač hrane otkazao saradnju sa njenim restoranom u Banjaluci.

Kaže da su ih zvali iz „američke turističke agencije iz SA“ kako oslovljava Ambasadu SAD u BiH.

-Američka turistička agencija iz SA se opet oglašava, izgleda im posao zatajio pa ni glavna maskota više ne donosi profit svojim video promocijama. Nego kad smo kod amera, danas je Glovo otkazao saradnju sa restoranom Agape, uz obrazloženje da su u vlasničkoj strukturi većinom ameri pa moraju. Zovu ih iz ove gorepomenute agencije i prijete. Tako da od sada hranu možete naručiti putem drugog dostavljača. Malo reklame, šta fali – objavila je Gorica Dodik na društvenoj mreži Iks.

Američka turistička agencija iz SA se opet oglašava, izgleda im posao zatajio pa ni glavna maskota više ne donosi profit svojim video promocijama. Nego kad smo kod amera, danas je Glovo otkazao saradnju sa restoranom Agape, uz obrazloženje da su u vlasničkoj strukturi

Inače, u implikaciji američkih sankcija navedeno je da finansijske institucije i druga lica koja učestvuju u određenim transakcijama ili aktivnostima sa sankcionisanim pojedincima mogu se time izložiti sankcijama ili biti predmetom prinudne naplate potraživanja, prenosi Srpskainfo.

Podsjećamo, Gorica je, zajedno sa bratom Igorom Dodikom, kao i nekoliko porodičnih firmi, nedavno dodata na tzv. crnu listu SAD.

Ranije je u obrazloženju sankcija, Ministarstvo finansija SAD navelo je da je od 2021. Milorad Dodik povećao angažman svoga sina, Igora Dodika i kćerke Gorice Dodik u političkim i poslovnim aktivnostima u RS „što je dovelo do zabrinutosti da je RS sve više Dodikov porodični biznis, a ne politički entitet BiH“.

-Stepen korumpiranosti Dodikove porodice takođe je izazvao zabrinutost među državama koje su zainteresovane za strana ulaganja u RS, što je neke od njih navelo da se uzdrže od toga jer vjeruju da bi bilo kakva finansijska pomoć vjerovatno završila u rukama Dodika i njegove porodice, a ne u institucijama RS – naveli su iz SAD.

 

 

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)