JEDNO DIJETE 100 KM, DVOJE 300 KM Stanivuković najavio povećanje subvencija za privatne vrtiće
Foto: Grad Banjaluka

JEDNO DIJETE 100 KM, DVOJE 300 KM Stanivuković najavio povećanje subvencija za privatne vrtiće

Najviše je ova gradska adminstracija uradila za naše porodice - rekao je on.

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će značajno biti povećane subvencije za sufinansiranje troškova boravka djece u privatnim vrtićima.

-Imali smo jutros roditelje čija djeca idu u privatne predškolske ustanove i mogu da poručim da razumijem njihove zahtjeve. Važno je samo da pronađemo međusobno poštovanje i uvažavanje jednih za druge odnosno da roditelji razumiju koliko Grad može, a da mi što brže idemo u tom pravcu da uradimo najbliže njihovim zahtjevima – kazao je gradonačelnik.

Podsjetio je da je Banjaluka porodica i da pruža finansijsku podršku roditeljima kroz više mjera i da je ova administracija prva koja je uvela sufinansiranje privatnih vrtića i nastaviće to dalje da snaži.

-Najviše je ova gradska adminstracija uradila za naše porodice. Naša mogućnost sada jeste da subvencije za privatni vrtić povećamo minimalno 70 odsto i to na način da po djetetu iznosi 100 KM, a ako je dvoje djece iz porodice ta subvencija biće 300 KM. Vidim da je od danas prisutnih, najmanje njih polovina zadvoljno. Uglavnom, napravićemo zajedno dogovor i sa njima, kao i sa vlasnicima privatnih vrtića da oni ne povećavaju cijene kada mi povećamo subvencije – pojasnio je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na današnje zasjedanje Skupštine grada Banjaluke ističući da je žalosno što su sa dnevnog reda povučene brojne važne tačke, među kojima i one koje se odnose na izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda na rijeci Crkvena i izmještanje kladionica i kockarnica od škola kroz povećanje taksi.

-SNSD nije za to i dio odbornika iz većine. I ovaj put veliki broj tačaka je skinut sa dnevnog reda. Skinuli su i važnu tačku koja se odnosi na finansiranje puta u Česmi, gdje je u pitanju samo tehnička stvar. U tu odluku smo planirali uvrstiti i drugu dionicu puta kroz Debeljake – kazao je gradonačelnik.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)