MEKŠE NEGO IKADA Napravite pohovane tikvice
Foto: Pexels

MEKŠE NEGO IKADA Napravite pohovane tikvice

Tikvice su zakon.

One mogu da se služe kao prilog ili glavno jelo, a danas vam donosimo recept za nedoljive pohovane tikvice.

Jednostavno se prave, a trik je u 2 neobična sastojka koja se dodaju u smjesu za poh. Riječ o jogurtu i siru, a toliko su ukusne da ćete ih praviti stalno.

Sastojci:

2 tikvice

100 g tvrdog sira

2 kašike grčkog jogurta

1 kašičica peršuna

1 kašičica slatke paprike

3 jajeta

100 g prezli

50 g brašna

Priprema:

Isjecite tikvice po dužini na kriške srednje debljine. Posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Umutite jaja, pa dodajte rendani sir, jogurt, pospite peršunom i slatkom paprikom i onda sve sjedinite. Brašno i prezle pomiješajte.

Tikvice osušite, pa uvaljajte prvo u brašno i prezle, a zatim u jaja sa sirom. Pržite u zagrijanom ulju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)