NEODOLJIV SENDVIČ Trik-sastojak za savršen tost sa sirom
Poseban ukus i hrskavost.
U Koreji se “kimchi” jede – uz sve. Dodaje se u juhe, palačinke, pečeni krompir i rezance.
Odličan je i kao prilog mesnim i ribljim jelima, a može se staviti i u tost sa sirom.
Kimchi je korejsko jelo napravljeno od fermentiranog kineskog kupusa i drugih vrsta povrća u marinadi na temelju korejske čili paste.
To je ustvari egzotičan i ljuti brat domaćeg kiselog kupusa.
Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.
Posebnu hrskavost daće – majoneza. Namažite je na kriške kruha umjesto maslaca i prepustite se uživanju.
Sastojci:
60 g naribanog sira po želji
40 g ocijeđenog kimchija
2 kriške kruha
1 žlica majoneze
1 žlica maslaca
Priprema tosta:
U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
Napravite u tavi mjesta i za kruh podalje od kimchija.
Vanjsku stranu kruha premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku kruha, a drugom je preklopite. Stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju, piše Punkufer.
Poslužite odmah!