NEODOLJIV SENDVIČ Trik-sastojak za savršen tost sa sirom
Foto: Pexels

NEODOLJIV SENDVIČ Trik-sastojak za savršen tost sa sirom

Poseban ukus i hrskavost.

U Koreji se “kimchi” jede – uz sve. Dodaje se u juhe, palačinke, pečeni krompir i rezance.

Odličan je i kao prilog mesnim i ribljim jelima, a može se staviti i u tost sa sirom.

Kimchi je korejsko jelo napravljeno od fermentiranog kineskog kupusa i drugih vrsta povrća u marinadi na temelju korejske čili paste.

To je ustvari egzotičan i ljuti brat domaćeg kiselog kupusa.

Kimchi će biti i sjajan dodatak tostu od sira. Za sendvič možete upotrijebiti različitu vrstu topivih sireva – od blage mozzarelle preko gaude do zrelog cheddara.

Posebnu hrskavost  daće – majoneza. Namažite je na kriške kruha umjesto maslaca i prepustite se uživanju.

Sastojci:

60 g naribanog sira po želji

40 g ocijeđenog kimchija

2 kriške kruha

1 žlica majoneze

1 žlica maslaca

Priprema tosta:

U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.

Napravite u tavi mjesta i za kruh podalje od kimchija.

Vanjsku stranu kruha premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.

Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.

Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku kruha, a drugom je preklopite. Stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju, piše Punkufer.

Poslužite odmah!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)