OAZA ZA REKREACIJU I SPORT U toku kompletna obnova kultnog sportskog igrališta kod „K4“ (VIDEO)
Foto: A.Čavić

OAZA ZA REKREACIJU I SPORT U toku kompletna obnova kultnog sportskog igrališta kod „K4“ (VIDEO)

Ovo su peti po redu sportski tereni, čiju obnovu je pokrenuo Grad Banjaluka obnovio u proteklom periodu.

U toku su radovi na potpunoj obnovi sportskih terena kod „K4“, koji će uskoro biti u novom ruhu.

Naime, ovo su peti po redu sportski tereni, čiju obnovu je pokrenuo Grad Banjaluka obnovio u proteklom periodu.

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, ovi sportski tereni su od izuzetnog značaja za grad, zbog čega se i pristupilo realizaciji ovog projekta.

– Gotovo da nema nijedne osobe koja je odrasla i živjela u Banjaluci, a da nije provela neko vrijeme na kultnim sportskim terenima kod „K4“, što je svakako dovoljan razlog da smo kao Grad prepoznali potrebu da uredimo i ovaj prostor– poručio je Stanivuković.

Istakao je da će na ovoj lokaciji biti urađena potpuna rekonstrukcija svih terena, ali i pomoćnih objekata.

– Ovdje ćemo dobiti nove sportske terene sa kvalitetnom podlogom, novim koševima, mrežama za odbojku i novim golovima. Uz to saniraćemo tribine, nadstrešnice, pomoćne objekte, sanirati ogradu i obnoviti kompletan mobilijar – rekao je gradonačelnik, koji je istakao da će radovi biti završeni u drugoj polovini oktobra.

Kako je istakao, to što je obnova igrališta amandman odbornika skupštinske većine samo je potvrda da gradska administracija prepozna i uvijek uvaži dobre projekte.

– Kada je nešto dobro mi to zaista uvažavamo, a projekat obnove ovih sportskih terena kod K4 jedan je od tih. Sredstva koja su predviđena budžetom manja su od onih koje ćemo uložiti i na tender se nisu prijavili izvođači spremni da obnovu završe za 150.000 KM zbog čega smo morali povećati iznos na 210.000 KM – zaključio je on.

Direktor „Studentskog centra „Nikola Tesla“ i odbornik u Skupštini Grada Dragoslav Topić istakao je da mu je žao što i ranije nije pokrenuta incijativa za sanaciju ovih terena.

– Nadam se da će radovi biti završeni u predviđenom roku i na način koji je predviđen tenderskom dokumentacijom – rekao je on.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, Nikola Šobot izrazio je veliko zadovoljstvo što će tereni kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ biti obnovljeni.

– Nama su ovi sportski tereni od izuzetnog značaja za brojne aktivnosti koje tu sprovodimo. Očekujemo da će obnova biti okončana u predviđenom roku, jer imamo plan za održavanje brojnih aktivnosti – rekao je Šobot.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)