Prijave za BORAČKI DODATAK: U Gradskoj upravi dnevno oko 650 zaprimljenih zahtjeva
Foto: A. Čavić

Prijave za BORAČKI DODATAK: U Gradskoj upravi dnevno oko 650 zaprimljenih zahtjeva

kako se ne bi stvarale gužve i smanjilo vrijeme čekanja, povećan je broj izvršilaca za prijem i obradu ovih zahtjeva u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave.

U Gradskoj upravi od početka ove sedmice veliki je broj sugrađana, koji podnose zahtjeve za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak.

Nakon najave iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske da se ovi zahtjevi od 11. septembra podnose putem opštinskih/gradskih službi nadležnih za poslove boračko-invalidske zaštite prema mjestu prebivališta borca – u Gradskoj upravi Grada Banje Luke u prosjeku dnevno bude zaprimljeno oko 650 zahtjeva.

Zbog ogromnog interesovanja sugrađana, a kako se ne bi stvarale dodatne gužve i smanjilo vrijeme čekanja, povećan je broj izvršilaca za prijem i obradu ovih zahtjeva u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave.

Za sada Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu zaprima zahtjeve za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak u skladu sa instrukcijom iz resornog ministarstva, a postupanje po zahtjevima će uslijediti nakon što Ministarstvo dostavi odgovarajuću odluku odnosno uredbu.

Zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak dostupan je ispred Prijemne kancelarije u prizemlju zgrade Gradske uprave, a popunjen sa kopijom tekućeg računa (ukoliko će se isplata vršiti putem tekućeg računa) treba predati u Prijemnu kancelariju, šalteri 1 i 2.

Iz resornog ministarstva su naveli da zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak mogu da podnesu borci svih kategorija (od prve do sedme kategorije) sa navršenih 45 godina života.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)