MALO DRUGAČIJE Recept za pravljenje palačinki bez okretanja
Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama.
Čak i ako niste vješti u pravljenju palačinki, pomoću ovog recepta zbog kojeg nije potrebno ni da ih okrećete na šporetu, imaćete osećaj da ste već pravi stručnjak.
Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama.
Sastojci:
4 bjelanca
4 žumanca
800 grama brašna
100 grama maslaca
800 mililitara mlijeka
150 grama šećera
2 vanilina šećera
ulje za prženje
Priprema:
Mikserom umutite maslac, dodajte žumanca, pa naizmjenično sipajte malo brašna i malo mlijeka. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite pripremljenu količinu brašna i mlijeka, kako vam se ne bi stvorile grudvice.
Umutite bjelanca u čvrst snijeg i dodajte ih u prvu smjesu, ali to radite postepeno. U posebnoj posudi izmiješajte vanilin i obični šećer, a ukoliko volite da isprobate različite ukuse, umijesto vanilinog šećera možete staviti rum šećer ili limun šećer. Trik za palačinku jeste u tome što se šećer dodaje dok je palačinka na tiganju, zbog čega testo dobije kremasti ukus.
Tiganj zagrijte na srednjoj temperaturi, ubrusom ga premažite, a potom prelijte smiesom za palačinke. Palačinku pospite šećerom i čekajte dok se donja strana ne ispeče. Kada je palačinka gotova, umotajte je i slažite u posudu s poklopcem da bi ostala meka i glatka.