RAFAELO SLADOLED Kremasta poslastica bez šećera
Foto: food-images

RAFAELO SLADOLED Kremasta poslastica bez šećera

Donosimo vam recept za kremast i slastan rafaelo sladoled.

Ljeti sladoled postaje omiljena poslastica mnogima. Ukoliko želite zdraviju varijantu sladoleda, bez vještačkih boja, aroma i bez ogromne količine šećera, imamo ideju za vas.

U njemu nema dodatog šećera, jaja, a ni mlijeka – potpuno je veganski, može se jesti tokom posta. Ukoliko želite da smršate ili ne želite da unosite previše šećera, ovaj sladoled definitnvno manje goji od kupovnih.

Priprema se jednostavno, sastojci će se super sjediniti, a glavna baza mu je banana. Preko sladoleda možete dodati mrvljene rafaelo kuglice ako želite nešto slađe, ali ako želite zdravu varijantu, onda je pravi izbor posuti sladoled kokosovim brašnom i preliti bademovim puterom.

Sastojci.

2 zaleđene banane
1/4 šolje zamrznutog kokosovog mlijeka
2 do 4 kašike kokosovog jogurta
puter od badema

Sve sastojke smiksajte u blenderu i uživajte u kremastom ukusu bez griže savjesti.

 

@tastyselly I have a recipe for vegan raffaellos on my page🥥✨ #healthyicecream #veganicecream ♬ The Journey – Sol Rising

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)