RASHLADITE SE Domaći sladoled od vanilije
Domaći sladoled od vanilije po tradicionalnom receptu veoma je lako napraviti. P
otrebno je samo deset minuta praktičnog rada, a u njemu će uživati veliki i mali.
Sastojci:
2 mahune vanilije
2 šoljice jako hladnog mlijeka
6 velikih žumanjaka
3/4 šoljice i još dvije kaišike šećera
2 šoljice vrhnja za šlag
1 kašičica čistog ekstrakta od vanilije
Priprema:
Ostružite vaniliju i pomiješajte je s mlijekom.
Prokuhajte na laganoj vatri, a potom pustite da se ohladi pokriveno oko pola sata.
Pripremite veću posudu s ledom kako biste u nju mogli uroniti posudu u kojoj kuhate kremu.
U zdjeli električnog miksera tucite žumanjke i šećer na srednje velikoj brzini dok ne postanu gusti i blijedi, oko 4 minute.
Stavite smjesu s mlijekom ponovno na srednje jaku vatru i samo je zagrijte.
Potom polako ulijte oko 1/4 šoljice smjese mlijeka u smjesu žumanjka, stalno miješajući na niskoj brzini.
Nastavite dodavati mlijeko po pola šoljice odjednom, neprestano miješajući nakon svakog dodavanja.
Vratite smjesu u lonac, miješajte na laganoj vatri dok smjesa ne postane dovoljno gusta, 3 do 5 minuta.
Uronite ju u posudu s ledom koju ste prethodno pripremili, kako krema dalje ne bi kuhala. Umiješajte ekstrakt vanilije i zamrznite u aparatu za sladoled ili u zamrzivaču.