Ovaj recept za sočan vrući kukuruzni hljeb od meda je nešto što do sada niste probali.
Samo pazite se, kombinaciji meda, putera i pavlake teško je odoljeti i vrlo je vjerovatno da ćete pojesti sve u jednom dahu.
Sastojci:
- 12 kašika putera, podijeljeno
- 1 šolja meda
- 1/4 kašičice tucane crvene paprike
- 2 jajeta
- 1 1/4 šolje pavlake
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja višenamjenskog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrijte je na 250 stepeni.
U šerpicu dodajte četiri kašike putera, med i crvenu papriku, pa topite dok puter ne počne lagano da se krčka.
U posebnoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte pavlaku, jaja i prespite dvije trećine topljenog putera sa medom, te sve dobro promiješajte.
Podmažite pleh i prespite smjesu.
Smanjite temperaturu u rerni na 180 stepeni i pecite proju dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo malo vlage, oko 25 do 30 minuta.
Prelijte ostatkom vrelog putera od meda.
Ovaj recept za sočan vrući kukuruzni hljeb od meda je nešto što do sada niste probali.
Samo pazite se, kombinaciji meda, putera i pavlake teško je odoljeti i vrlo je vjerovatno da ćete pojesti sve u jednom dahu.
Sastojci:
Priprema:
Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrijte je na 250 stepeni.
U šerpicu dodajte četiri kašike putera, med i crvenu papriku, pa topite dok puter ne počne lagano da se krčka.
U posebnoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, bijelo brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte pavlaku, jaja i prespite dvije trećine topljenog putera sa medom, te sve dobro promiješajte.
Podmažite pleh i prespite smjesu.
Smanjite temperaturu u rerni na 180 stepeni i pecite proju dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe sa samo malo vlage, oko 25 do 30 minuta.
Prelijte ostatkom vrelog putera od meda.