Sočne kocke s jogurtom u koje ne ide šećer
Biskvitni kolači najbolje pašu uz šolkicu kafe ili čaja.
Mirisni kolač od kokosa i grčkog jogurta, s dodatkom limunove korice i preljevom zbog kojega poprimi savršeno sočnu teksturu.
Sastojci:
4 jajeta
100 g maslaca
Dvije pune kašike meda
250 g grčkog jogurta
100 g kokosovog brašna
200 g zobenog brašna (ili pšeničnog brašna)
1 prašak za pecivo
Korica jednog limuna
Ekstrakt vanilije
Preljev:
500 ml vode
3 kašike meda meda
Sok jednog limuna
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodajte otopljeni maslac, med, grčki jogurt, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Pomiješajte suhe sastojke – brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa ih dodajte smjesi s žumanjcima. Kratko spojite suhe i mokre sastojke mikserom pa lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kolač pecite 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni.
Za to vrijeme pripremite preljev. U vodu stavite med i limunov sok pa miješajte sve dok se med ne otopi. Kad tekućina zakuha, maknite je s vatre.
Vrući kolač prelijte mješavinom vode, meda i limuna.
Ohladite prije serviranja.
Zadovoljna.hr