Šta odgovorni nude mladima?

Šta odgovorni nude mladima?

Proslava mature koju je organizovala najveća stranka u RS promocija je onog popularnog ali najprizemnijeg što možemo ponuditi mladima.

Proslava mature koju je organizovala najveća stranka u RS, sa nekom Grand golišavom, bacakajućom vrtirepkom, uz potoke alkohola, promocija je onog popularnog ali najprizemnijeg što možemo ponuditi mladima.

Shvatam da političari idu na popularnost jer ono donosi glasove i pozicije moći, ali kao prosvjetni radnik u pokušaju, ne mogu da ćutim na usmjeravanje omladine na takvu cestu, cestu iskrivljene od alkohola, glasnoće i najnižih poriva realnosti i po kojoj uspješno jurcaju pjevaljke i nabildani likovi puni para sa telećim pogledom.

Sa druge strane, moji prijatelji i ja u UG “Kultura kulturi” već pet godina preklinjemo za prostor u gradu gdje bi ponudili omladini i ostalima nešto neprofitno ali nešto što vrijedi, nešto što ih ne ukalupljuje da po svaku (često preskupu) cijenu liče na barbike i bandite, upravo ono što Grand nakaze promovišu. A i oni koji to organizuju.

Bio sam i ja maturant i šmokljast i pijan i izgubljen, shvatam da na maturi ne treba “svirati Betovena”, ali nije isto kada mladi biraju pjesme i kada ih glavna pokretačka organizacija u RS, od koje im sutra zavisi liječenje, poslovanje, bezbjednost to nameće kao “vrh vrhova”, a u stvari je najogoljeniji, najsiledžijskiji primitivizam.

Nema na čemu.

(autor kolumne je Danijel Mihić)

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)