Šta to bleji u autu? Nijemci iz Hrvatske poveli odbačeno jagnje (FOTO)
Foto: Facebook/POLIZEI SALZBURG

Šta to bleji u autu? Nijemci iz Hrvatske poveli odbačeno jagnje (FOTO)

Porodica mu je tamo napravila krevetić od kutije, ćebeta i malo sijena.

Njemačka porodica na ljetovanju je učinila dobro djelo, ali zbog nepoštovanja protokola, umalo da završe u problemima.

U Hrvatskoj su na poklon dobili jagnje koje su odlučili da prevezu do svog doma u Berlinu, ali planove im je pomrsila austrijska policija.

U večernjim satima 17. avgusta dobili su dojavu da se u ulici Švarcerštrase u Salcburgu u automobilu nalazi mlado jagnje koje glasno bleji. Policijski službenici odmah su intervenisali i utvrdili da se na zadnjem sjedištu automobila njemačkih registarskih oznaka sa odškrinutim prozorima nalazi mlado jagnje.

Porodica mu je tamo napravila krevetić od kutije, ćebeta i malo sijena.

Policajci su ubrzo saznali da se vlasnik automobila nalazi u obližnjem lutkarskom pozorištu, a da je brigu o jagnjetu za to vrijeme povjerio konobarici koja je radila u ugostiteljskom objektu nedaleko od parkinga.

Ispitivanjem je utvrđeno da je porodica 49-godišnjeg Nijemca na odmoru u Hrvatskoj na poklon dobila jagnje koje je ovca odbacila 7. jula.

Kao ljubitelji životinja, odlučili su jagnje da prevedu na svoju farmu, a prije toga namjeravali su kratko da stanu u Salcburgu, gdje ih je zatekla policija. S transportom, kažu, nisu imali problema – jagnje je mirno putovalo na sredini zadnjeg sjedišta, između djece koja su ga držala.

O incidentu je obaviještena veterinarska služba koja je preuzela jagnje, nazvano Čili, i predala ga organizaciji za zaštitu životinja koja će se pobrinuti da jagnje obavi sve potrebne preglede i četiri nedjelje karantina.

Po isteku perioda izolacije, očekuje se da će 49-godišnjak moći da preuzme Čilija od organizacije i preveze ga u Berlin.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)