STANIVUKOVIĆ PORUČIO DA JE NAROD POBIJEDIO Nastavljamo politike besplatnog prevoza (VIDEO)
Foto: A.Čavić

STANIVUKOVIĆ PORUČIO DA JE NAROD POBIJEDIO Nastavljamo politike besplatnog prevoza (VIDEO)

Ove sedmice biće objavljene odluke na koje se čekalo mjesecima, istakao je gradonačelnik.

Usvojena je odluka kojom će biti omogućeno izdavanje karata za javni prevoz po povlaštenim uslovima za porodice sa četvoro i više djece, penzionere i druge socijalne kategorije.

Naime, na insistiranje gradonačelnika Draška Stanivukovića, ali i predstavnika Udruženja porodica sa četvoro i više djece ova odluka ponovo je stavljena na dnevni red sjednice Skupštine Grada, a potom je i jednoglasno usvojena. Ovom odlukom ujedno su i proširena prava, kojom će besplatan prevoz biti omogućen i za lica sa invaliditetom i lica sa poteškoćama u razvoju.

Кako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, iako je i ovo bila jedna izazovna i dugotrajna sjednica ipak je završena pobjedom jer je usvojena odluka koja omogućava nastavak politika besplatnog prevoza za višečlane porodice, penzionere, ali i druge socijalne kategorije.

-Hvala Udruženju 4+, djeci i roditeljima koje su danas samoinicijativno došli u Gradsku upravu i predočili Skupštini Grada koliko je važno da ova odluka bude usvojena. Ovu bitku koju smo dobili prije tri godine ponovo smo danas morali potvrditi na jedan težak i izazovan način, ali najvažnije je da smo, zahvaljujući borbi ovog udruženja, bitku dobili, poručio je gradonačelnik.

Istakao je da je usvajanjem ove odluke spao jedan veliki teret i da više nema razloga za brigu.

-Politike besplatnog prevoza nastavljamo i dalje. Ovo je najznačajnija pobjeda. Onim učenicima i studentima, koji su kupili kartu, sredstva će biti refundirana, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je pronađen modalitet da se ova odluka, koja je predložena prije nekoliko mjeseci, konačno usvojena.

-Ovo je pobjeda naroda. Djeca su pobijedila, razum je pobijedio. Više nema razloga za brigu, kazao je Stanivuković.

Dodao je da je današnja pobjeda veliki podstrek da sa politikama besplatnog prevoza nastavimo i dalje i da ih proširimo na druge kategorije.

-Razmatramo da u narednom periodu proširimo ove politike i na porodice sa troje djece, ali i da besplatan prevoz dobiju svi penzioneri, zaključio je on.

Osim odluke o besplatnom javnom prevozu, usvojene su i odluke koje se odnose na poslovanje preduzeća „Dep-ot“.

Кako je kazao gradonačelnik usvajanje ove odluke znači stabilnije poslovanje ovog preduzeća.

-Usvojena je odluka o korekciji cijena usluga, koja se ne odnosi na građane, već na preduzeća koja odlažu otpad na gradsku deponiju. Ovom odlukom osiguraćemo stabilnije poslovanje, ali i mogućnost za izgradnju i proširenje deponije, čime će Banja Luka ali i okolnji gradovi biti čistiji,  pojasnio je Stanivuković.

Na sjednici je takođe usvojena i odluka o imenovanju direktora Doma zdravlja, kojom je Nevena Todorović imenovana na ovu funkciju i za naredne četiri godine.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da čestita direktorici na reizboru i poželio joj uspješan mandat koji će biti na korist Doma zdravlja, medicinskih radnika, ali i korisnika usluga primarne zdravstvene zaštite.

-Do sada smo imali dobru saradnju, a Dom zdravlja može računati na podršku i u narednom periodu, rekao je on.

Takođe, gradonačelnik se osvrnuo i na rješavanje pitanja objavljivanja u Službenom glasniku.

Кako je istakao izmjenom sistematizacije pronađen je način da se nastavi sa objavama i omogući da važne odluke konačno stupe na snagu, te najavio da će već ove sedmice biti objavljene neke od odluka na koje se čekalo mjesecima.

Predsjednik Udruženja, Jovan Radovanović zahvalio je rukovodstvu Grada što su pronašli rješenje da djeca iz višečlanih porodica i dalje imaju besplatan prevoz.

-Raduje me što je Skupština Grada potvrdila pravo koje smo stekli prije tri godine, rekao je Radovanović.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)