STANIVUKOVIĆ: ŠTA RADI TUŽILAŠTVO Odakle Đajiću milion KM za zabavni program u prostorijama SNSD-a
Foto: V. Ševčuk / A. Čavić

STANIVUKOVIĆ: ŠTA RADI TUŽILAŠTVO Odakle Đajiću milion KM za zabavni program u prostorijama SNSD-a

- Koliko je novca od garaže koja se gradi kod UKC otišlo na ovaj "zabavni program"? - pita gradonačelnik Banjaluke

Autobus “Ko to tamo krade” je ipak došao na parking kod UKC RS na Paprikovcu, uprkos tome što su pripadnici MUP, kako je naveo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pokušali da zabrane kretanje ovog autobusa.

– Nastavljamo dalje sa onim što mislimo da je važno i bitno, a to je da ustanovimo ko to krade u ovoj državi ali da to pokažemo argumentima i činjenicima i brojevima. Danas smo autobus “Ko to tamo krade” dovezli tamo gdje treba, ispred UKC RS, a trebali smo kod kancelarije direktora ali nećemo ipak toliko blizu iz razloga da nam ne bi rekli da uznemiravamo pacijente. Vodimo računa da nam ne mogu naći nijednu grešku prilikom iznošenja činjenica i dokaza – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je izjavio da javnost želi da upozna o kriminalu i najvećoj mogućoj korupciji u Srpskoj.

– Došli smo da postavimo pitanje kako to čovjek koji ima platu oko 4.500 KM finansira sve navedeno na ovom panou, kako je moguće da ovoliko para potroši taj čovjek ? Postavljamo pitanje da li sve i jedan doktor u UKC RS, pored svoje plate u iznosu od 2-3.000 KM, zarađuje dodatno još 200.000 ili 300.000 KM? Vidite da je za “SNSD disko” gdje je bilo oko 20 različitih pjevača dat honorar oko 150.000 KM?! Stoga pitam dr Vladu Đajića, ko je vama dao 150.000 KM za honora pjevača? Pošto je na tim žurkama i piće besplatno, izračunali smo da je tu utrošeno oko 16.000 KM po koncertu, i ako znamo da je u pitanju 20 koncerata, dolazimo do brojke da je samo za piće potrošeno oko 300.000 KM?! – rekao je Stanivuković.

On je dodao da je za iznajmljivanje prostora izdvojeno oko 20.000 KM mjesečno, što je do sada, za 5 mjeseci, trošak od oko 100.000 KM.

– Želim istaći da ovo ne plaća nijedna ustanova niti institucija, već plaća jedan doktor. I mi postavljamo pitanje odakle pare jednom doktoru, pogotovo kad znamo da jedan doktor ili doktorica da bi otišli na jedan odmor u toku godine štede skoro cijele godine. Sa druge strane dr Vlado Đajić je platio za 210 članova SNSD-a  odlazak na odmor na more čak 130.ooo KM! – naglašava gradonačelnik.

Stanivuković je pitao da li Tužilaštvo išta radi po ovom pitanju, da li istražuje porijeklo tog novca, jer kada se sabere sve što je Vlado Đajić dao za svoj “zabavni program” to izlazi oko milion KM za svega pola godine.

Mi sada pitamo koliko je novca od garaže koja se gradi kod UKC otišlo na ovaj “zabavni program”? Koliko novca je potrošeno od izgradnje garaže i od drugih javnih radova na UKC? Pitamo Đajića da li ona ista firma koja radi mokre čvorove na UKC, da li je to ista firma koja pravi zgrade u kojoj baš on ima stanove? – dodao je Stanivuković.

On je istakao da on jeste gradonačelnik najvećeg grada Srpske, ali je istovremeno i političar koji ima odgovornost za cijelu Republiku Srpsku, kao i da je njegov postulat i politika  borba protiv kriminala i korupcije.

– Samo za opremanje te Multimedijalne sale SNSD-a je potrošeno oko pola miliona KM. Pogledajte vi te troškove, i šta da kaže jedan doktor, jedan prosječan radnik kada vidi sve ove stvari? Sa prosječnom platom je potrebno čak 83 godine da se zaradi jedan milion KM, a koji je dr Đajić za pola godine potrošio na ove svoje manifestacije. Na Krajiške večeri je dato 100.000 KM i to je sve u redu, ali mi pitamo – odakle pare? – naglasio je Stanivuković.

Dodao je da se za njega i njegovu porodicu sve zna, da dolazi iz preduzetničke porodice i da važe za jednu od imućnijih porodica u zemlji. I pored svega, ističe Stanivuković, nivo trošenja lidera GrO SNSD Banjaluka je i za njegovu porodicu nepojmljiv.

– Sramotno je da je više klima uređaja prisutno na njegovim stanovima po Banjaluci nego na Kliničkom centru. Zato će autobus “Ko to tamo krade” obilaziti sve njegove stanove da pokažemo narodu koji mora da progleda. Ovo nije performans, ovo su na slikovit način prikazani, na žalost, kriminal i korupcija i naša sadašnjica. Oni ovo uzimaju od naših para i onda kao daju nazad pred izbore, ali nas interesuju fakture, porijeklo novca i ko to sve i na koji način plaća – rekao je Stanivuković.

On je dodao da je javnost Đajića viđe puta imala priliku da vidi u alkoholisanom stanju, nego u mantilu.

Stanivuković je dodao da su neki mediji, poput ATV-a, objavili informacije vezane za javni poziv za javni prevoz u Banjaluci a o kojem je gradonačelnik pričao prije dva dana i tada optužio Srđana Amidžića i Nikolu Aleksića za kriminal.

– Priznajem, na sajtu Grada tako piše ali na Javnom pozivu i u Službenom glasniku, koji je jedini bitan, piše drugačije, onako kako sam i tvrdio nekidan. To znači da su pni svoj kriminal popravljali na sajtu Grada, ali podsjećam vas da sajt Grada nije relevantan. Relevantan je samo Službeni glasnik i tu piše da je javni poziv trebao biti otvoren krajem godine ali su oni iz SNSD požurili jer su izgubili u Banjaluci pa su i na taj način potvrdili i ovjekovječili svoj kriminal i korupciju. Oni nemaju nijedan argument za mene, već samo kvalifikacije, propali student i ostalo. Dajte vi meni argumentima odgovorite na ovo sve – dodao je Stanovuković i dodao da poziva Tužilaštvo da ispitaju ovaj slučaj koji vidi cijela javnost Republike Srpske.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)