“TOLERANCIJA” STIGLA I U BANJALUKU Putujuća izložba svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića (FOTO)
Foto: V. Ševčuk

“TOLERANCIJA” STIGLA I U BANJALUKU Putujuća izložba svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića (FOTO)

Izložbu je do sada vidjelo skoro pola miliona građana širom svijeta.

Međunarodna putujuća umjetnička izložba “Tolerancija”, svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića, stigla je i u Banjaluku.

Na umjetničkoj izložbi su predstavljeni radovi najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz cijelog svijeta.

Šetalište u Banjaluci je ukrašeno radovima, pogledajte kako izgleda:

[foogallery id=”22666”]

Umjetnici čiji su radovi prikazani ovdje odazvali su se na poziv Mirka Ilića, grafičkog dizajnera i ilustratora iz Njujorka, inicijatora izložbe, da kreiraju plakate sa zadatkom prikazivanja značenja riječi tolerancija u njihovom kontekstu.

Izložba Tolerancija namijenjena je za predstavljanje u javnom prostoru kako bi bila dostupna svim građanima i ukazala na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog poiedinca. Ova putujuća izložba do sada je prikazana u brojnim gradovima Evrope i svijeta, a sa svakim novim gradom u kojem je predstavljena, jedan od najistaknutijih dizajnera te zemlje je uzeo ućešće sa svojim plakatom.

Izložba noću ima posebnu čar:

[foogallery id=”22643”]

Tolerancija je do sada prenijela poruke inkluzije i prihvatanja na skoro pola miliona građana širom svijeta u vise od 40 zemalja uključujući i Ljubljanu (Slovenija), Rijeku (Hrvatska), Cetinje (Crna Gora), Sarajevo (BiH), Beograd (Srbija), Breda (Holandija), Madrid (Spanija), Menlo Park u Kaliforniji (SAD), Izmir (Turska), Santo Domingo (Dominikanska Republika), Harkov (Ukrajina), Peking (Kina), Johanesburg (Juzna Afrika), Kusko (Peru), Bogota (Kolumbija) i mnogim drugim gradovima širom svijeta.

Mirko Ilić je svjetski priznat grafički dizajner. Rođen u Bijeljini, svoje formativne godine prvodi u Jugoslaviji, a potom se seli u Ameriku gdje živi i radi posljednjih 36 godina. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Djela su mu zastupljena u zbirkama prestižnih svjetskih muzeja među kojima se izdvajaju Smitsonijan muzej u Vašingtonu, MoMA u NJujorku i SFMoMA u San Francisku. Živi i radi u Njujorku.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)