U Banjaluci može, u Trebinju ne: Vukanović zamjera Trivićki što nudi kandidata za gradonačelnika
Foto: V. Ševčuk

U Banjaluci može, u Trebinju ne: Vukanović zamjera Trivićki što nudi kandidata za gradonačelnika

Sloga u opoziciji kratko trajala...

Iako je do lokalnih izbora naredne godine ostalo godinu dana, već su počele nominacije ko će biti kandidati vlasti, a ko opozicije za načelnike i gradonačelnike, a Narodni front Jelene Trivić na mala vrata polako istura dr Sašu Borjana kao kandidata za gradonačelnika Trebinja.

Tvrdi ovo narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji ponovo kritikuje Narodni front Jelene Trivić, optužujući je da igra igrice.

Zanimljivo je da od Vukanović Trivićevoj stižu kritike za istu stvar za koju ju je u Banjaluci podržao, a to je da Narodni front ima svog kandidata na izborima, što bi u oba slučaja značilo smanjenje šanse opoziciji.

– Svako ima pravo i slobodu da se kandiduje, ali svi moraju biti svjesni političkih posledica. Prethodna tri izborna ciklusa, 2012, 2016, i 2020. godine nismo imali podršku opozicionih stranaka u Trebinju da predložimo kandidata, jer se smatralo da smo „mali“, ali smo na izborima 2020. dobili 2.500 a 2022. godine 4.097 opozicionih glasova, skoro duplo više od ostatka opozicije – kaže Vukanović.

Smatra da zbog toga on treba da predloži kandidata.

-Naravno da naredne godine mi trebamo odrediti kandidata koji će pobijediti kumove, Mika i Luku koji su u stalnom padu, a ne Jelena Trivić i njen Narodni front, a ako neko namjerava u tom da nas opstruiše, radi u korist režima, mora da bude svjestan političkih posljedica –navodi on.

Navodi da je prekinuo saradnju sa Vidomirom Parežaninom, jer je prošle godine ismijavao i napadao Jelenu Trivić.

– Smatram nekorektnim da sada on postane ideolog hercegovačkog Narodnog fronta i ismijava njega i poslanike i odbornike, kao i da nas Jelena Trivić i njen NF javno napadaju svakih par dana, preko Slobodana Vaskovića, Boljeg Zvornika ili Parežanina, jer moje strpljenje ima granice – napisao je Vukanović na svom blogu.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)