USKORO PRVI BROJAČI U Domu omladine održana panel diskusija o biciklističkom saobraćaju
Foto: Grad Banjaluka

USKORO PRVI BROJAČI U Domu omladine održana panel diskusija o biciklističkom saobraćaju

Unapređenje urbane mobilnosti.

Kroz istraživanje sprovedeno u okviru projekta „IMPAQ“, u saradnji Grada i švedskih partnera, targetirane su lokacije i pravci, koje bi trebalo povezati i na taj način unaprijediti i olakšati biciklistički saobraćaj na teritoriji grada.

Poručila je ovo savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je učestvovala na panel diskusiji o temi korišćenja bicikala kao vida prevoza, održanoj u Domu omladine.

Ona je istakla da je veoma važno što su kroz anketu sugrađani i korisnici bicikala naveli lokacije na kojim postoji potreba za izgradnjom biciklističkih staza.

– Grad Banjaluka će pažljivo analizirati dobijene rezultate, na osnovu kojih će biti napravljen plan za unapređenje biciklističke infrastrukture. Sredstva za izgradnju biciklističkih staza planiramo već budžetom za narednu godinu, a takođe ćemo aplicirati i za sredstva koja međunarodne organizacije dodjeljuju za ove namjene – kazala je Šukalova.

Savjetnica gradonačelnika je podsjetila da će Banjaluka uskoro dobiti i prve brojače bicikla, koji će biti postavljeni na najučestalije korištenim biciklističkim rutama na području grada.

– Brojači bicikala svakako će donijeti i nove podatke na osnovu kojih ćemo moći još bolje planirati sve naše naredne aktivnosti u oblasti unapređenja biciklističkog saobraćaja u Banjoj Luci – zaključila je ona.

Inače, tokom panel diskusije predstavljeni su rezultati ankete sprovedene kroz saradnju Grada Banjaluke sa švedskim partnerima, kao i iskustva iz evropskih gradova na temu biciklističkog saobraćaja, tehničkih rješenja i politika koje se primjenjuju.

Skupu su prisustvovali predstavnici Grada Banje Luke, nevladinih organizacija projektanti, te zainteresovani građani Banjaluke.

Podsjećamo, Banjaluka je opredijeljena za unapređenje urbane mobilnosti, a jedan od najznačajnih projekata u koji je Grad uključen iz ove oblasti jeste upravo projekat „IMPAQ“, čiji se jedan dio odnosi na saobraćajna rješenja koja su ekološki prihvatljiva.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)