Utvrđen uzrok pojave dima na vozilu “Vihor”

Utvrđen uzrok pojave dima na vozilu “Vihor”

Otklonili sumnje.

Tehnički remont Bratunac /TRB/ obavještava javnost da su stručnjaci kompanije zajedno sa dva sudska vještaka za vještačenje požara ustanovili da je problem na vozili “Vihor”, 2. februara  na auto-putu “9. januar”, nastao usljed manjeg kvara automatske parking kočnice. Tom prilikom došlo je do topljenja plastike, a posljedično i do pojave gustog dima na vozilu.

– Želimo istaći da parking kočnice nisu proizvod TRB-a. Njih proizvodi renomirani evropski proizvođač, te se iste ugrađuju u veliki broj borbenih vozila najvećih svjetskih brendova u EU, ali i širom svijeta”, kaže se u saopštenju i dodaje:

– Važno je napomenuti i da je vozilo u momentu incidenta bilo podvrgnuto ekstremnim uslovima brzine i opterećenja, i do 65 odsto više od tehničkih karakteristika vozila, što je dio redovnih i planskih aktivnosti koje TRB sprovodi u svrhu testiranja naših vozila, prenosi Buka.

Ovim saopštenjem TRB želi da otkloni sve sumnje da je pomenuta situacija rezultat konstrukcijskih problema naših vozila ili bilo kakve “diverzije”.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)