Zasladi jutro ovsenom kašom s kakaom i bademima
Pet minuta je potrebno za pripremu ukusnog i zdravog doručka.
Ovsene / zobene pahuljice su vrlo inspirativna namirnica od koje možeš kreirati nebrojeno mnogo slatkih doručaka…
Osim ujutro, ovu zobenu kašu možeš jesti i kao zdravi međuobrok. Zvuči kao san za ljubitelje čokolade!
Sastojci:
50 g ovsenih pahuljica
250 ml vode
1/4 čajne kašičice soli
1/2 čajne kašičice ekstrakta vanilije
2 kašike kakaa
50 g nasjeckanih badema
malo cimeta
Priprema:
Pomiješaj ovsene pahuljice, so i prelij s 250 ml vode.
Pričekaj da voda provrije, a zatim kuhaj otprilike pet minuta s povremenim miješanjem. Ako je potrebno, dodaj još vode.
U maloj posudi izmiješaj dvije kašike vode s kakaom, tako da dobiješ smjesu bez grudica. U zobene pahuljice dodaj kakao smjesu i ekstrakt vanilije. Miješaj dok se sve ne sjedini.
Dodaj šećer ili neki drugi zaslađivač, bademe i cimet. Kratko promiješaj pa skloni s vatre.
gastro.24sata