ZATEGNUTI ODNOSI Stanivuković pozvao rukovodstvo Centra za socijalni rad da poštuje preporuke Grada
Foto: A. Čavić

ZATEGNUTI ODNOSI Stanivuković pozvao rukovodstvo Centra za socijalni rad da poštuje preporuke Grada

Stanivuković poručio da se socijalna davanja isplaćuju prema planiranoj dinamici.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da rukovodstvo Centra za socijalni rad odluke donosi bez konsultacija sa Gradom.

– Tako je direktorica Centra odlučila da zaposlenim u Centru za socijalni rad poveća plate od januara, iako je ranije zbog niza proceduralnih stvari odlučeno da svi zaposleni u Gradskoj upravi i gradskim ustanovama povećanje plata dobiju od februara. Nepitajući ima li sredstava i da li je zbog formalno-pravnih stvari moguće krenuti sa povećanjem plata od januara, jedini je direktor koji je ovu odluku donijela na svoju ruku i dovela zaposlene u neravnomjeran položaj – kazao je gradonačelnik.

Kada je riječ o socijalnim davanjima, kako je kazao – ništa neće kasniti, sve se isplaćuje prema planiranoj i dogovorenoj dinamici.

– Svi korisnici usluga Centra za socijalni rad mogu da budu mirni po ovom pitanju i da imaju povjerenja u Grad. Direktorici poručujem da počne da sluša upute i preporuke Grada, kao i da sarađuje – zaključio je gradonačelnik.

Podsjetimo, direktorica Centra za socijalni rad Iren Joldžić juče je izjavila da Grad Banjaluka nije obezbijedio nijedan uslov za nesmetan rad Centra navodeći da dugovanja Centra za prethodnu godinu iznose više od 550.000 KM.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)