Čokoladna torta bez šećera
Peče se oko pola sata.
Prava poslastica, a ne stavlja se šećer.
Sastojci:
2 šolje urmi, bez koštica
6 kašika kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
3 jajeta
Za čokoladnu glazuru:
3 kašike kokosovog ulja
6 kašika kakao praha
3 kašike meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje.
Dodajte urme u mašinu za hranu i miješajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i miksirajte dok se ne sjedine i ne formira se lopta.
Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Miksirajte ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.
Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30-35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.