Dobar izbor za ručak: lazanje sa povrćem
Foto: Pexels

Dobar izbor za ručak: lazanje sa povrćem

Pečene lazanje ostavite pokrivene pet minuta, a zatim isjecite i poslužite.

Lagani – ručak za cijelu porodicu.

Sastojci:

1 krem supa od brokolija

100 ml pavlake za kuvanje

12 kora za lazanje

350 g očišćenog kelja

so

250 g rikota sira

I još…

150 ml pavlake za kuvanje

20 g kačkavalja

Priprema:

Kelj isjecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Kratko prokuvajte, ohladite u hladnoj vodi i ocjedite.

Sadržaj kesice krem supe sipajte u 500 ml mlake vode i miješajte dok ne proključa. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko pet minuta neprestano miješajući.

Dodajte pavlaku, promešajte i ostavite da sos još jednom provri.

U posudu za pečenje lazanja stavite nekoliko kašika sosa da prekrije dno. Stavite red kora, premažite sosom i po njemu rasporedite dio iskidanog sira i deo povrća.

Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal, završite sa korom. Prelijte pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok površina ne postane zlatno žute boje.

Pečene lazanje ostavite pokrivene pet minuta, a zatim isjecite i poslužite.

Superžena

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)