DOBAR SAVJET Evo kako da što brže skuvate krompir
Foto: Unsplash

DOBAR SAVJET Evo kako da što brže skuvate krompir

Krompir se dugo kuva, ali iskusni kuvari su otkrili tajnu kako da skratite proces njegove termičke obrade.

Kuvani krompir jedan je od najpopularnijih priloga, od njega se pravi krompir salata koja je odličan izbor uz ribu ili morske plodove, a dobro ide i uz meso.

Krompir se dugo kuva, ali iskusni kuvari su otkrili tajnu kako da skratite proces njegove termičke obrade.

Prije nego što počnete da ga kuvate, oljuštite ga i stavite u čist sudoper. Pustite da teče hladna voda.

Krompir može da stoji u posudi sa ledenom vodom, ali je bolje ako je pod mlazom. Tako treba da stoji oko minut.

Nakon toga, kuvajte krompir, a to što je bio pod mlazom ledene vode pomoći će da se brže skuva.

Ovaj trik će poboljšati ukus krompiru, jer on neće biti skrobast i gnjecav.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)