Dodik: Vjerujem da nisam prolupao, ponosan sam što imam sankcije
Foto: V. Ševčuk

Dodik: Vjerujem da nisam prolupao, ponosan sam što imam sankcije

BiH je nama problem, kaže Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je ponovo govorio o staroj temi, kako planira secesiju, te kako je BiH teret Republici Srpskoj.

– BiH je nama problem, jer Republika Srpska bi bila sposobnija sama. Mi bismo danas bili lideri u pridruživanju EU da nije BiH. EU želi centralizovanu BiH. Ali neka znaju da se mi nećemo pomaći od ove priče da je Šmit nelegitiman. Rekao sam da je rok sedam dana da se to poništi. EU je rekla isto svoje. Ako to ne bude krajem ove i početkom iduće sedmice. Onda ćemo pokrenuti inicijativu da Parlamentarna skupština BiH to uradi, a ako i to ne prođe onda ćemo mi usvojiti svoj izborni zakon. I neka naše izbore ne priznaju sa Zapada, ne moraju, priznaćemo mi i naši drugi prijatelji – naglašava Dodik.

Na kraju je naglasio da je ponosan na prijatelje. A ti prijatelji su uglavnom predsjednici poput Viktora Orbana, premijera Mađarske, predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, a istakao je da ima prijateljsku saradnju sa ljudima iz Slovenije, Hrvatske i drugih država, piše Klix.

– Vjerujem da nisam prolupao, ali sam ponosan što imam sankcije i što ne moram s njima da komuniciram. Ponosam sam na Vučića, Orbana i Putina i naše prijateljstvo. Ponosan sam na ljude iz Kine, Slovenije i Hrvatske koji su ovdje da ulažu. RS je u svakom smislu okrenuta ka Srbiji, to je naša matica i naš glavni grad je Beograd. Nije nam glavni grad Sarajevo, tamo nikada ne bih otišao da ne moram – kazao je Dodik.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)