Domaća majoneza za rusku salatu
Donosimo najjednostavniji recept.
Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenom majonezom, ali domaća daje mnogo bolji šmek.
Donosimo najjednostavniji recept. Majoneza je spremna za 5 minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta.
Sastojci:
1 jaje
200 ml ulja
1 kašičica senfa
1 kašika sirćeta
1 kašičica soli
1 kašika limunovog soka
Priprema:
Prije nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje.
Oni moraju da stoei u zamrzivaču minimum 20 minuta prije pripreme. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez.
Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomijeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomijerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.