I NJIMA JE HLADNO Saznajte kada ne izvoditi psa u šetnju
Foto: Pexels

I NJIMA JE HLADNO Saznajte kada ne izvoditi psa u šetnju

Nisu sve pasmine iste.

Šetnja vašeg psa po hladnoći generalno je u redu, ali moraćete preduzeti dodatne mjere opreza ako je temperatura daleko ispod nule, prenosi Metro.

U nekim krajevima snijeg je već stigao. Ali, kada je prehladno za šetnju vašeg krznenog prijatelja?

Evo što trebate znati.

-Ako je oko -5 ⁰C ili niže, najbolje ih je držati u kući ili ići u vrlo kratke šetnje – kaže za Lorna Vinter, osnivačica aplikacije za treniranje štenaca Zigzag.

-Ako trebate kapu i šal da biste stajali vani, vjerovatno će i vašem psu biti hladno. Ako se kreću uokolo, vježba ih možda održava toplim, ali trotoar je hladan, a psi su mu blizu pa se osjećaju hladnoću -rekla je.

Naravno, svi smo vidjeli snimke haskija kako srećno skaču kroz snijeg u Laponiji, ali pokazalo se da neke pasmine pasa više osjećaju hladnoću od drugih.

Pasmine koje bolje podnose hladnoću (često zato što imaju gušće krzno ili duplu dlaku) uključuju njufaunlende, haskije, tibetanske mastife i slično, prenosi Glas Srpske.

Pasmine koje imaju kraću dlaku i manje su sposobne podnijeti hladno vrijeme. To uključuje čivave, vipete i francuske buldoge, prenosi Večernji.

Nabavite svom psu čizme, ne samo da će zaštititi njegove noge od hladnih ulica, već i hemikalija protiv smrzavanja i pijeska koji se mogu naći na tlu.

-Nabavite i njima nešto odjeće – dodaje Lorna,”bilo da se odlučite za jednostavan džemper, kaput ili kombinezon, to će vašem psiću pomoći da mu bude toplo dok je vani. Nekim štencima koji stvarno osjećaju hladnoću može koristiti pidžama preko noći kako bi ih grijala”.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)