LAGANO I UKUSNO Brzinski hljeb sa tikvicama

LAGANO I UKUSNO Brzinski hljeb sa tikvicama

Ljubitelji hljeba neće moći odoljeti.

Ovaj hljeb se lako zavoli. Mirisan je, hrskave korice i zanimljivog ukusa.

Sastojci

  • 150g glatkog brašna
  • 150g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 tikvice
  • 150ml ulja
  • 2 jaja
  • 45ml mlijeka
  • 50g parmezana

Priprema

Naribajte tikvice

Naribajte tikvice, lagano ih posolite pa ocijedite i osušite pomoću papirnog ubrusa.

Pomiješajte oba brašna i dodajte tikvice

U posudi pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i so i dodajte ocijeđene tikvice.Miksajte jaja i ostale sastojke

Jaja, mlijeko i ulje zajedno izmiksajte pa sve dodajte smjesi brašna i sjedinite.

Ulijte tijesto u kalup

Pravougaoni kalup premažite uljem, lagano pobrašnite, ulijte pripremljeno tijesto, poravnajte ga i pospite parmezanom.

Ispecite hljeb

Hljeb pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)