Napravite ga drugačije: Karfiol zapečen u rerni
Foto: Fejsbuk

Napravite ga drugačije: Karfiol zapečen u rerni

Mnoogi ga ne voli, ali može biti odličan izbor za ručak.

Isijecite karfiol i začinite ga crvenom paprikom, lukom i prelijte kašikom maslinovog ulja

Sastojci: 1 glavica karfiola, 1 kašičica crvene paprike, 1 kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica crnog luka u prahu, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike brašna od cijelog zrna, pola šolje mlijeka, pola šolje sira, so i biber.

Priprema:

1. Isijecite karfiol i začinite ga crvenom paprikom, lukom i prelijte kašikom maslinovog ulja. Rasporedite po plehu koji je obložen papirom za pečenje i zapecite pola sata na 200 stepeni, dok karfiol ne postane hrskav.

2. U međuvremenu, zagrijte preostalo ulje u manjoj tavi, dodajte brašno i miješajte dok se ne dobije smjesa u obliku paste. Dodajte mlijeko, miješajte dalje i pazite da smjesa ne provri, a zatim dodajte sir, so i biber prema ukusu, prenosi Avaz

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)